HomeNieuwsOnderwijsSteeds minder lezers Purmerendse bibliotheken

Steeds minder lezers Purmerendse bibliotheken

bibliotheeklogo.gif
Het aantal leden van de openbare bibliotheken in de regio Waterland is vorig jaar behoorlijk teruggelopen. Dat meldt het Noordhollands Dagblad woensdag op haar website. Telden de gezamenlijke vestigingen in 2006 nog bijna 49.000 leden; aan het einde van vorig jaar kwamen de bibliotheken uit op iets meer dan 42.000 leden. Een daling van bijna 14 procent. Vooral in Purmerend zijn de dalingen groot.

Bij het bibliotheekfiliaal Zichthof in de Purmer-Noord was de ontlezing met ruimt 24 procent het grootste. Maar ook de bibliotheken in Landsmeer, Edam en Volendam zagen het ledenbestand flink slinken. Datzelfde geldt in iets mindere mate voor de grootste bibliotheekvestiging aan de Waterlandlaan in Purmerend, die het aantal leden in een jaar tijd zag afnemen van bijna 26.000 tot 22.372 (13,6 procent).

De Stadspartij betreurt de afname van het aantal bibliotheekbezoekers. De Stadspartij heeft altijd gepleit voor het openhouden van de bibliotheek in de Purmer-Noord. In de omliggende gemeenten zijn de dalingen minder groot. Beemster verloor met 3,4 procent het minste aantal boekenlezers. En ook in Broek in Waterland, Graft-De Rijp en Monnickendam bleef het verlies beperkt tot minder dan 10 procent.

Bron: NHD.nl

 

Onderwijs artikelen