HomeNieuwsAlgemeen BestuurStadspartij start onderhandelingen nieuw college B&W

Stadspartij start onderhandelingen nieuw college B&W

Raadzaal-Purmerend
De Stadspartij heeft maandag 24 maart jl. het startsein gegeven voor de onderhandelingen voor een nieuw college van burgemeester en wethouders in Purmerend. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen woensdag werd de Stadspartij met acht zetels de grootste partij van Purmerend. Daarom heeft de Stadspartij het voortouw genomen tot het vormen van een nieuwe coalitie.

Bestuurslid en voormalig fractievoorzitter Ernst Ankersmit leidde de eerste openbare onderhandelronde maandagavond, waarbij alle partijen in de gelegenheid werden gesteld om zich uit te spreken over de te vormen coalitie. Deze bijeenkomst werd live uitgezonden op RTV-Purmerend. De Stadspartij is voornemens een college van B&W te vormen met vijf wethouders, waarbij de Stadspartij twee wethouders zal leveren: Mario Hegger en Roald Helm. Er zal gekeken worden met welke drie partijen de Stadspartij een coalitie kan vormen die op brede steun van de gemeenteraad kan rekenen.
Van buiten naar binnen
De Stadspartij heeft aangegeven om het zogenoemde ‘van buiten naar binnen werken’ voort te zetten en verder uit te breiden. De gemeente dient nog meer dan voorheen meer de samenwerking aan te gaan met de bewoners, ondernemers en organisaties om tot weloverwogen beslissingen te komen.
De Stadspartij zal de komende week met alle fracties afzonderlijk gaan praten. Naar verwachting zal de Stadspartij na 30 maart a.s. uitsluitsel geven over de partijen waarmee verder onderhandeld zal worden.
Foto: gemeente Purmerend

Algemeen Bestuur artikelen