HomeNieuwsWelzijnSTADSPARTIJ: "Redden wat er te redden valt"

STADSPARTIJ: “Redden wat er te redden valt”


p3.jpgDe fractie van de STADSPARTIJ wil redden wat er te redden valt, om de financiele schade beperkt te houden. Purmerend zit momenteel financieel in zeer zwaar weer. Het college van B&W wil daarom bezuinigen op cultuur en tegelijkertijd de belastingen verhogen. Dit tot woede van vele Purmerenders.

Bezuinigen op cultuur zou betekenen dat pop- en cultuurpodium P3 haar deuren moet sluiten. Theater De Verbeelding zal haar onderkomen kwijtraken. Het Purmerends Museum en centrum voor de kunsten Wherelant blijven noodgedwongen in hun veel te krappe behuizing. Muziekschool Waterland verliest faciliteiten. “Door chaotisch financieel beheer en de jarenlange problemen met de Stadsverwarming zit Purmerend economisch helemaal aan de grond. Graag zou ik alle Purmerenders de zekerheid willen geven dat de aangekondigde bezuinigingen niet doorgaan,” zegt fractievoorzitter Ernst Ankersmit van de STADSPARTIJ. De meeste bezuinigingen staan gepland voor 2011 en niet voor 2010.

Geen forse belastingverhoging
De STADSPARTIJ wil voorstellen van 2010 een soort overgangsjaar te maken, zodat niet direct de belastingen fors omhoog moeten. “Een nieuw gemeentebestuur dat na de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 aantreedt, zal dan financieel orde op zaken moeten stellen. Als het aan de STADSPARTIJ ligt dan redden we dan wat er te redden valt,” aldus Ankersmit.

ZIE OOK:

18-06-2009 Stadspartij fel tegen belastingverhoging Purmerenders
03-06-2009 Gemeente bespreekt crisisoplossingen Stadsverwarming
10-03-2009 Coalitiepartijen voeren belastingverhoging door
26-02-2009 Krediet- en economische crisis
27-11-2008 Beschouwingen 2008: ‘Bevorder de bloei en stop met geknoei’
13-12-2006 Valse wisseltruc college en collegepartijen

Welzijn artikelen