HomeNieuwsAlgemeen BestuurStadspartij onderzoekt declaratiegedrag bestuurders

Stadspartij onderzoekt declaratiegedrag bestuurders

De Stadspartij heeft een onderzoek ingesteld naar de declaraties van het college van burgemeester en wethouders. Nu blijkt dat gedeputeerden in de provincie Noord-Holland voor exorbitante bedragen bonnetjes declareerden, wil de Stadspartij weten of de Purmerendse bestuurders zich niet te buiten gaan.

Raadslid Roald Helm van de Stadspartij (foto) heeft het college van B&W verzocht om inzage in de declaraties over de gehele raadsperiode 2006-2010. Ook wil Helm, indien dit nodig is, bewijsstukken voor de declaraties zien, zoals bonnetjes en facturen.

Gedeeltelijk antwoord

roald helm.jpgDe Stadspartij heeft voor de zomervakantie het college van B&W om opheldering over het declaratiegedrag van het college van B&W van Purmerend. "De beantwoording heeft lang geduurd," zegt Helm. "Recentelijk hebben we wel gedeeltelijk antwoord op onze vragen gekregen, maar we zijn nu bezig om met name de declaraties die gedaan zijn met de creditcard te onderzoeken. We hebben inzage gevraagd in deze uitgaven. Tot op heden hebben we op deze vraag geen antwoord gekregen. Het lijkt de Stadspartij een goed idee om op de gemeentelijke website maandelijks kenbaar te maken wat, waarvoor en door wie gedeclareerd wordt."

 

ZIE OOK:

Algemeen Bestuur artikelen