HomeNieuwsAlgemeen BestuurStadspartij: “Lokale belastingen niet extra verhogen”

Stadspartij: “Lokale belastingen niet extra verhogen”

Tekstbord-belasting

De Stadspartij vindt dat de lokale belastingen in Purmerend niet extra verhoogd moeten worden. “Purmerenders betalen al genoeg aan belastingen en verplichte verzekeringen, vindt lijsttrekker Mario Hegger van de Stadspartij. “De gemeente moet dan niet zorgen voor nog meer lastendruk.”

De Stadspartij ziet liever dat bezuinigd wordt op prestigeprojecten zoals de veel te dure Melkwegbrug. Ook kan de gemeente veel besparen door het inhuren van dure adviesbureaus drastisch terug te dringen. De Stadspartij vindt dat de lokale belastingen jaarlijks niet meer mogen stijgen dan met het inflatiecorrectiepercentage.

Huisvesting gesubsidieerde instellingen

Daarnaast kunnen besparingen op huisvesting van gesubsidieerde instellingen zoals CLUP Welzijnswerk, sportstichting Spurd en diverse welzijnsorganisaties veel opleveren. Na de verbouwing van het stadshuis komt veel ruimte vrij in het stadhuis om deze organisaties hier te huisvesten. “Zo snijdt het mes aan twee kanten: je vult de lege plekken in het stadhuis en je bespaart veel geld aan externe huisvesting.” Tot slot zou een besparing van uitgaven kunnen ontstaan door de organisaties die in het stadhuis worden gevestigd te laten deelnemen in het gebruik van ICT, communicatie en administratie, om op die manier de kosten de delen.

Toch is er de afgelopen jaren, met name op de onroerende-zaakbelasting (OZB), een lastenverzwaring opgetreden. “Dit is niet de wens van de Stadspartij geweest,” zegt Hegger, “maar de financiële toestand van Purmerend was dusdanig slecht dat de gemeenteraad niet anders kon.” De kosten voor inwoners voor het ophalen van huisvuil zijn daarentegen wel gedaald de afgelopen vier jaar. Nu de financiën van Purmerend weer een positief beeld geven, vindt de Stadspartij dat het vanaf nu afgelopen moet zijn met alle extra lastenverzwaren.

 

Lees meer over belastingen en financien in de financiële paragraaf van het verkiezingsprogramma 2014 van de Stadspartij.


Algemeen Bestuur artikelen