HomeNieuwsAlgemeen BestuurStadhuisplein en hoofdentree stadhuis (weer) toegankelijk

Stadhuisplein en hoofdentree stadhuis (weer) toegankelijk

Stadhuisgarage
Plan stadhuisgarage


Vanaf vrijdagmiddag 14 juni is het Stadhuisplein weer open. Dit is het nieuwe plein aan de voorkant van het stadhuis. Ook de doorgaande fietsroute langs de Purmersteenweg wordt dan weer in gebruik genomen. Nu het plein goed toegankelijk is, wordt ook de hoofdentree van het stadhuis met ingang van maandag 17 juni in ere hersteld. Handig voor iedereen die zijn auto parkeert in de al eerder geopende parkeergarage onder het plein. Fietsen kunnen worden gestald bij de bushalte en tegen de fietsnietjes bij de entree. Voetgangers zullen de belangrijkste gebruikers zijn van het plein.

Het plein is nog niet helemaal af

Er wordt bijvoorbeeld nog gewerkt aan de aansluiting van het plein met de Populierenstraat. Ook staat het stadhuis op dit moment in de steigers omdat er geschilderd wordt.

“In september, als alle werkzaamheden zijn afgerond, zullen we feestelijk stilstaan bij de realisatie van dit vernieuwde plein en de parkeergarage”, zegt wethouder Coen Lageveen. “Maar wij zijn wel heel blij dat het plein en het fietspad vanaf nu toegankelijk zijn voor iedereen en de hoofdingang van het gemeentehuis maandag gewoon weer open is.”

Ook wethouder Pascal Verkroost deelt deze mening. “Dit plein is bovendien toekomst- en weersbestendig aangelegd met meer groen, een drainagesysteem onder het tegelwerk en een wadi om heftige regenval in de toekomst op te kunnen vangen. Er ligt hier nu een mooie open verbinding tussen de binnenstad en het Waterlandkwartier waar iedereen van kan genieten, ook als je niet bij het stadhuis hoeft te zijn.”

 

Algemeen Bestuur artikelen