HomeNieuwsAlgemeen BestuurStadhuisberichten wordt â??Purmerend Totaalâ??

Stadhuisberichten wordt â??Purmerend Totaalâ??

stadhuisberichten (2).jpg 

Half februari van dit jaar zullen de Stadhuisberichten, de wijkkrant en het nieuws uit de gemeenteraad gebundeld worden tot ‘Purmerend Totaal’, een nieuwsblad geheel uitgegeven door de gemeente Purmerend. In het gratis blad zal nieuws over de gemeente Purmerend van het college van burgemeester en wethouders maar ook van de gemeenteraad te lezen zijn. Daarnaast zal elke wijk zijn eigen wijkkatern krijgen.

Voor een naam van het gebundelde nieuwsblad is een prijsvraag onder de lezers uitgeschreven. Uiteindelijk heeft een klankbordgroep bestaande uit raadsleden, redactieleden en gemeenteambtenaren gekozen voor de naam Purmerend Totaal. Namen als ‘Stad en Wijk’, ‘De Purmerender’ en ‘Stadsblad Purmerend’ vielen af.

D66 Purmerend zag het plan om de verschillende uitgaven te bundelen niet zitten. D66 zag een afzonderlijke wijkkrant als een prima medium voor wijkbeheer, de kerngroepen en de bewonersgroepen om wijkbewoners te informeren over zaken die in hun eigen wijk spelen. "De krantjes worden door vrijwilligers in elkaar gezet, en ook door onbetaalde krachten in de wijken verspreid."
Toch kreeg D66 niet haar zin. Half februari zal het eerste exemplaar van Purmerend Totaal in heel Purmerend in de brievenbus vallen.

Algemeen Bestuur artikelen