HomeNieuwsColumnSamen komen we erdoor

Samen komen we erdoor

Wout Zeekant
Wout Zeekant
foto Stadspartij

Ik zou zo graag willen dat we het altijd samen doen. Want we kunnen het, kijk maar naar 2020: samen tegen een virus wat ons belaagt. We zijn samen in een lockdown gegaan. We zijn in grote getale thuis gaan werken, we hebben het fysieke onderwijs vanuit huis gedaan, we zijn mondkapjes gaan dragen, niet meer naar de sportschool gegaan, niet meer gaan zwemmen, niet meer naar het theater, noem maar op. Dat hebben we samen gedaan en houden we samen vol.

We bleken in staat een vaccin te ontwikkelen in een ongelofelijke korte tijd, dat hebben we samen gedaan daar mogen wij trots op zijn. We zijn samen in gesprek gegaan met als onderwerp: of je voor of tegen de maatregelen bent.

Samen proberen we onze lokale ondernemers die hun deur moesten sluiten door deze crisis periode te slepen.

We zijn er nog niet, er is een virus 2.0 sneller en gemener. Ik hoorde al van een Zuid-Afrikaanse, Braziliaanse, Engelse en zelfs Duitse virus versie.
Een avondklok is daardoor een feit, tja wat moet, moet. Ondertussen gaan we ook sneller vaccineren en dat gaan we samen doen.

We geven elkaar meer aandacht. We helpen elkaar. We hebben zoveel moderne communicatie middelen, zo kunnen we toch even samen bellen, appen en online spreken of gewoon elkaar op een andere manier aandacht geven. We redden het samen.

Samen gaan ook Purmerend en Beemster en worden één gemeente. De Stadspartij gaat samen met de Beemster Polder Partij de verkiezingen in. Samen sterk, samen weten we wat er in stad en polder gebeuren moet. Samen naar de inwoners luisteren en zorgen dat een ieder zich prettig en veilig voelt in zijn of haar omgeving. Daar kunnen wij samen oprecht een steentje aan bijdragen en daar gaan wij ook voor.

Weet U, ik ben heel trots dat wij het samen (gaan) doen.

Column artikelen