HomeNieuwsAlgemeen BestuurResultaten omnibusenquête Purmerend 2021 bekend

Resultaten omnibusenquête Purmerend 2021 bekend

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Stadhuis Purmerend Foto Stadspartij

Eind maart 2021 hebben zo’n 1900 inwoners van Purmerend de omnibusenquête 2021 ‘ruimtelijk domein en bedrijfsvoering’ ingevuld. Deze enquête geeft inzicht in onderwerpen als gemeentelijke dienstverlening, woonplezier, veiligheid, bereikbaarheid per bus en meer. Ook dit jaar is een aantal vragen toegevoegd om te achterhalen hoe inwoners de coronacrisis ervaren.

Purmerend woont prettig en veilig

Purmerenders geven hun stad een 7,7 om in te wonen – dit is gelijk aan de vorige omnibusenquête ‘ruimtelijk domein en bedrijfsvoering’ uit 2019. Ook voelen de meeste inwoners zich zowel overdag als ’s avonds veilig in hun buurt; de gegeven rapportcijfers zijn een 8,6 (overdag) en 7,8 (’s avonds). De dienstverlening van de gemeente wordt beoordeeld met een 7,2, waarbij het contact via een bezoek aan het stadhuis het hoogst scoort (8,0). Alle resultaten zijn terug te lezen in de volledige omnibusenquête via www.purmerend.nl/omnibusenquete2021.

De omnibusenquête

Sinds 1990 houdt de gemeente Purmerend de omnibusenquête. In een omnibusenquête
worden verschillende onderwerpen aan de inwoners voorgelegd. Door onderwerpen te bundelen is het een efficiënte manier van onderzoek doen. Daarnaast kunnen door herhaling van onderwerpen ontwikkelingen in beeld worden gebracht. De uitkomsten worden gebruikt als inbreng voor het opstellen van beleid en voor het signaleren van trends in de samenleving.

Sinds 2011 neemt gemeente Purmerend de enquête af via het internetpanel. De panelleden zijn representatief verdeeld over geslacht, leeftijd en wijk.

Algemeen Bestuur artikelen