HomeNieuwsAlgemeen BestuurRegioraad maakt zich zorgen over huidige transparantie democratische proces

Regioraad maakt zich zorgen over huidige transparantie democratische proces

stadsregioamsterdam
De regioraad maakt zich zorgen over de wijze waarop de Stadsregio op een democratische wijze vorm wordt gegeven. In een aangenomen motie wordt dagelijks bestuur opgeroepen hieraan met de nodige spoed verbetering aan te geven.

De belangstelling vanuit de bevolking is groot voor d verschillende onderwerpen waar de Stadsregio over besluit, zoals de lijnennetvisie. Tegelijkertijd wordt geconstateerd dat het voor vele insprekers en anderen niet helder is hoe in de Stadsregio op een democratische wijze vorm wordt gegeven aan de besluitvorming.

Deze situatie is een tekort aan de rechten en belangen van de burgers en hun gekozen volksvertegenwoordigers. Het duurt nog enkele maanden voor dat de Commissie Bestuurlijke Toekomst van de Stadsregio een advies heeft opgesteld over verbetering van de democratische legitimatie en transparantie van de Stadsregio. Daarna begint de discussie er over. De vraag is of dit ook een van buiten naar binnen proces wordt zoals in Purmerend gebruikelijk aan het worden is (redactie).

Het dagelijks bestuur wordt in de aangenomen opgeroepen om -vooruitlopend op het advies en de besluitvorming daarover- zoveel mogelijk helderheid te verstrekken over de keuzen die het maakt en de raad, en zo de burgers, zoveel mogelijk ruimte te geven om die keuzes aan de orde te stellen en te agenderen.

Algemeen Bestuur artikelen