HomeNieuwsAlgemeen BestuurRaadslid Miete stopt ermee

Raadslid Miete stopt ermee

jasmijn miete 2.jpgRaadslid Jasmijn Miete van Leefbaar Purmerend 2001 legt na zeven en een half jaar haar functie als raadslid neer. Met een brief aan de gemeenteraad neemt Miete afscheid. Drukke werkzaamheden op de raadsgriffie van de gemeente Hoorn waren niet te combineren met het drukke raadlidmaatschap in Purmerend.

Toen Leefbaar Purmerend 2001 in 2002 in één klap de grootste partij in de raad werd, is Miete benoemd als fractievoorzitter. In 2006 is Miete vice-fractievoorzitter geweest. "De laatste tijd heb ik mij vooral ingespannen voor het dichter bij elkaar brengen van de politiek en de inwoners van de stad," zegt Miete. "Ik ben er trots op dat nu de eerste palen geslagen zijn van de tijdelijke jongerenwoningen in de Kop van West. En ik ben er trots op dat we als Purmerend als voorbeeld worden gezien voor andere gemeenten wat betreft het burgerinitiatief."

Miete was uit hoofde van haar raadlidmaatschap ook actief in werkgroepen die zich bezig hielden met burgerparticipatie en bestuurlijke vernieuwing. Ook zat ze in het bestuur van de vereniging voor plaatselijke politieke groeperingen. "Ik zal niet helemaal verdwijnen uit de politiek en wellicht met plezier nog zo nu en dan een raadsvergadering bezoeken. In Hoorn blijf ik natuurlijk ook actief in de politiek, alleen meer achter de schermen," aldus Miete. De mogelijke opvolger van Miete is Eline Ploch, de nummer 8 op de kieslijst van 2006.

Foto: Gemeente Purmerend

Algemeen Bestuur artikelen