HomeNieuwsAlgemeen BestuurRaadsleden Stadspartij lopen mee met schouw binnenstad

Raadsleden Stadspartij lopen mee met schouw binnenstad

rotondemodel

De gemeenteraadsleden van de Stadspartij zullen 19 en 20 april a.s. mee gaan lopen met de stadsschouw in de binnenstad. De gemeenteraad van Purmerend lanceerde onlangs het plan om met inwoners en ondernemers van Purmerend stadswandelingen te gaan maken om erachter te komen wat er verbeterd moet worden aan de verkeerssituatie in de binnenstad.

De stadswandelingen met de raadsleden uit de gemeenteraad van Purmerend zullen plaatsvinden tussen 12 en 23 april. Raadsleden Mario Hegger, Guus Jansen en Bert Meulenberg zullen op dinsdag 19 en woensdag 20 april aansluiten.

De gemeenteraad wil zoveel mogelijk gebruikers van de binnenstad hun mening laten geven over de binnenstad. Over de ontwikkelingen houdt de gemeente een weblog bij. Ook aan de jongeren van Purmerend wordt een opinie gevraagd. Er wordt een middel gezocht om deze jongeren te bereiken. De KOP-groep, enkele raadsleden die het plan hebben bedracht, willen de jongeren bereiken via sociale media.

Uit onderzoek blijkt dat sociale media vrijwel niet bijdraagt aan betrokkenheid bij politieke besluitvorming. Daarom heeft de Stadspartij voorgesteld of jongeren betrokken kunnen worden door opnieuw een Wegwijsdag op het stadhuis te organiseren. Tijdens de Wegwijsdag maken jongeren op een leuke en interactieve manier kennis met politiek, de gemeente en de manier van vergaderen en debatteren. Scholieren worden vanuit de school uitgenodigd door de gemeente om de dagje ‘raadslid te spelen’. Onder professionele begeleiding gaan jongeren met elkaar in debat over zelfbedachte voorstellen.

De raadscommissie Algemene Zaken (AZ) zal donderdag 21 april de Wegwijsdagen van 2009 evalueren en bekijken op welke manier in de toekomst de Wegwijsdagen worden georganiseerd.

Reageer op dit artikel

ZIE OOK:

 

Algemeen Bestuur artikelen