HomeNieuwsAlgemeen Bestuur"Belang van de burger staat voorop"

“Belang van de burger staat voorop”

In het gemeentelijke huis aan huisblad Het Hoogste Woord staat dit keer een column van fractielid Mario Hegger. Mario is bij de verkiezingen in maart 2010 de lijsttrekker voor de Stadspartij. Op dit moment is hij fractieassistent van de Stadspartij met als specialisme welzijnszaken en sport. De beperkte lengte van de column in Het Hoogste Woord heeft tot gevolg dat een paar zaken in het huis-aan-huis-blad zijn ingekort. Hieronder de volledige column. 

mario hegger 2.jpgTot voor kort kende u ons als Stadspartij P93. Met het oog op de toekomst hebben we onlangs besloten om voortaan als Stadspartij verder te gaan. In 1993, het oprichtingsjaar van de lokale politieke partij, heerste sterk de sfeer van ‘we regelen het wel even hier in Purmerend over de hoofden van de inwoners’. De traditionele landelijke partijen deelden de lakens uit. Veel besloten vergaderingen waren het zichtbare resultaat. En als de Stadspartij niet meer in de gemeenteraad vertegenwoordigd is, zullen de landelijke partijen snel in hun oude doen terugvallen. Waakzaamheid blijft dus nog steeds geboden.

Wij vinden dat het college er momenteel, om het taalgebruik van een van de wethouders te gebruiken, onnodig een ‘klerezooi’ maakt van: de aangekondigde nieuwe wijze van afvalophalen, de verkeersafwikkeling in het stadje, de bouw van parkeergarages aldaar en de renovatie van de Koemarkt, de herbestrating Grassenbuurt, illegale gemeenteopslag circusterrein, enz. Helaas is de Stadspartij vaak een roepende in de woestijn.

Raadsleden van een lokale partij kunnen het beste het lokale belang van uw eigen straat of buurt binnen Purmerend als geheel dienen. Raadsleden van een lokale partij zijn namelijk niet gebonden aan de ideologie van een landelijk partijbureau. De Stadspartij voelt zich in de eerste plaats verantwoordelijk voor de Purmerenders. Het is aan ons om beloftes aan de burger voor, tijdens en na de verkiezingen na te komen.

Algemeen Bestuur artikelen