HomeNieuwsAlgemeen BestuurPurmerend steeds prettiger om te wonen

Purmerend steeds prettiger om te wonen

AtlasVoorGemeenten2011

Purmerend wordt als stad steeds aantrekkelijker om in te wonen. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van de Atlas voor gemeenten. In deze ranglijst worden de 50 grootste gemeenten van Nederland jaarlijke met elkaar vergeleken op diverse gebieden. Purmerend steeg in de woonaantekkelijkheidsindex in 2011 van plaats 19 naar plaats 18.

In de Atlas voor gemeenten worden ook andere cijfers met elkaar vergeleken. Zo blijkt in Purmerend de vergrijzing (aantal 65-plussers) boven het landelijk gemiddelde te zitten en de vergroening (aantal 15-29 jarigen) onder het landelijk gemiddelde. Op het gebied van hoogopgeleiden in de stad neemt Purmerend plaats 47 van 50 in. Qua gezinnen met kinderen is Purmerend te vinden in de top 3, samen met Almere en de gemeente Haarlemmermeer.

Bibliotheken

Een opvallend cijfer is het aantal bibliotheken per 100.000 inwoners. Purmerend heeft slechts 1 bibliotheek, en scoort daarmee het laagste van alle steden. Verder gaan Purmerenders bovengemiddeld vaak naar het theater (plaats 13). Het aantal arbeidsongeschikten is ook bovengemiddeld, terwijl het aantal bijstandsgerechtigden opvallend laag is.

ZIE OOK:

19-05-2011 Cultuur levert gemeenten meer op dan het kost

 

Reageer op dit artikel

Volg ons ook op Twitter, via: @Stadspartij

Algemeen Bestuur artikelen