HomeNieuwsAlgemeen BestuurPurmerend scoort slecht met website

Purmerend scoort slecht met website

url-balk.jpgDe website van de gemeente Purmerend scoort niet hoog als het gaat om zaken als vindbaarheid en actualiteit. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Impactive. Impactive deed onderzoek naar de kwaliteit van de inhoud van de websites van de 50 grootste gemeenten van Nederland. Van de 50 grootste gemeenten van Nederland eindigt Purmerend op een 34e plaats.

 

Tussen 16 en 24 juni 2009 heeft adviesbureau Impactive de websites van de 50 grootste gemeenten van Nederland beoordeeld op 32 inhoudelijke aspecten. Doel hiervan is het vaststellen van de kwaliteit van de inhoud van de websites van gemeenten. Bij het onderzoek werd geselecteerd op vindbaarheid en actualiteit, maar ook op zaken als het gebruik van afkortingen, het gebruik van vaktaal, en de hyperlinks. De website die het hoogste resultaat scoort is die van de gemeente Alkmaar. Ook Zoetermeer en Oss scoren goed met hun gemeentelijke website.

"Dit is het eerste systematisch onderzoek in Nederland naar de inhoud van de websites van de grote gemeenten," zegt Impactive. "Onderzoeken naar de technieken en gebruiksgemak zijn wel eerder uitgevoerd."

 

Klik hier om het onderzoeksrapport aan te vragen

 

Algemeen Bestuur artikelen