HomeNieuwsAlgemeen BestuurPUP wil scholieren in de gemeenteraad

PUP wil scholieren in de gemeenteraad

logo pup (klein).jpgPolitics United Purmerend (PUP) heeft in de gemeenteraad een voorstel ingediend om scholieren van de PSG een kijkje in de keuken te geven van de Purmerendse gemeenteraad. Hiermee wil de jongerengroepering jongeren meer betrekken bij de lokale politiek.

Door een intensieve workshop door een professioneel bedrijf maken de leerlingen op een leuke manier kennis met politiek, democratie en besluitvorming op plaatselijk niveau. De raadscommissie Algemene Zaken heeft in overgrote meerderheid toegezegd akkoord te gaan met het voorstel. Ook de scholen van de PSG zijn blij met het voorstel. De gemeenteraad zal donderdag 26 maart a.s. een besluit nemen over het voorstel.

PUP

Politics United Purmerend, afgekort PUP, is een groep die bestaat uit verschillende jongeren uit de politieke partijen uit de gemeenteraad in Purmerend. De jongeren zijn allemaal raadsleden of fractiemedewerkers bij hun partij. PUP probeert de jongeren dichter bij de politiek te krijgen, maar ook de politiek dichter bij de jongeren te brengen. PUP benadert de jongeren actief door ze te vragen wat zij in Purmerend willen verbeteren over allerlei zaken, zoals uitgaansgelegenheden, speel en hangplekken, veiligheid en onderwijs. Daarnaast wil PUP zorgen dat jongeren goed geïnformeerd worden over wat er speelt in hun gemeente, zoals de komst van de disco­theek en jongerenhuisvesting.

 

 

Algemeen Bestuur artikelen