HomeNieuwsAlgemeen Bestuur‘Praat met de raad’ krijgt een vervolg

‘Praat met de raad’ krijgt een vervolg

Raadzaal-Purmerend
Foto Stadspartij

De mogelijkheid om met de gemeenteraad van gedachte te wisselen over onderwerpen die niet op de politieke agenda staan krijgt een vervolg. Van ‘Praat met de raad’ is het afgelopen half jaar 7 keer gebruik gemaakt, blijkt uit een evaluatie van de raadsgriffie. Een reden voor de gemeenteraad om door te gaan met deze inspraakmogelijkheid.

Het is in de gemeenteraad en in de raadscommissies niet meer mogelijk om in te spreken over onderwerpen die niet op de agenda staan. In plaats daarvan is in september 2010 gestart met ‘Praat met de raad’.  Eens in de maand op dinsdagavond kunnen inwoners, ondernemers en instellingen met de verschillende fracties in de gemeenteraad onderwerpen bespreken die zij zelf aandragen. Het moet gaan om onderwerpen waar de gemeenteraad over gaat. De onderwerpen moeten van de voren aangemeld worden bij de raadsgriffie.

Als u zelf met de gemeenteraad ergens over wilt praten, dan kunt u zich aanmelden bij de raadsgriffie via: griffie@purmerend.nl. De eerstvolgende gelegenheden zijn op: 20 september, 15 november en 20 december. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Purmerend.

Reageer op dit artikel

Volg ons ook op Twitter, via: @Stadspartij

Algemeen Bestuur artikelen