HomeNieuwsAlgemeen BestuurPraat mee over de zes miljoen bezuingingen in Purmerend

Praat mee over de zes miljoen bezuingingen in Purmerend

microfoonraadzaal1
Op woensdag 17 en maandag 22 april willen de raadsleden met Purmerenders in
gesprek over de bezuinigingsvoorstellen voor een bedrag van € 6 miljoen.

Voordat de raad in juni een besluit neemt over de vaststelling van de Kadernota 2014-2017, horen de raadsleden op een van deze twee avonden graag de mening van Purmerenders over de bezuinigingsvoorstellen uit de Kadernota, omdat die hen rechtstreeks treffen.
Vanaf 19.15 uur staan de koffie en de raadsleden klaar om bewoners te ontvangen in het stadhuis. Om 19.30 uur opent burgemeester Bijl het programma. De avond duurt tot uiterlijk 21.30 uur.

Besparingsideeën

Naar aanleiding van een oproep op de gemeentelijke website, Facebook en Twitter hebben inwoners van Purmerend de afgelopen maand besparingsideeën aangeleverd. Ook is het internetpanel over dit onderwerp geraadpleegd. De gemeente heeft zo’n bijna duizend reacties verzameld en een top tien van ideeën meegenomen bij het opstellen van de Kadernota 2014-2017. Het college heeft deze nota eind maart officieel overhandigd aan de  gemeenteraad. De keuzes die dan worden gemaakt, moeten leiden tot een begroting in november die een structurele besparing oplevert van € 6 miljoen.

Algemeen Bestuur artikelen