HomeNieuwsOnderwijsPolitiek Lokaal Purmerend over onderwijs

Politiek Lokaal Purmerend over onderwijs

basisonderwijs
Om 14.00 uur was de start van het Politiek Lokaal, in café Bakker op de Koemarkt.
De opkomst van politici was niet erg hoog, ondanks het feit dat bijna alle partijen in Purmerend zeggen het onderwijs erg belangrijk te vinden.
Sommige partijen hebben zelfs het onderwijs als speerpunt in hun (verkiezings)programma.

De volgende politieke partijen gaven acte de precance: PvdA,D66, Groen links, TON en de Stadspartij. Bovendien was de huidige wethouder Onderwijs,Berent Daan aanwezig, en de directeuren van twee onderwijsbesturen ( OPSO en CPOW)
Voorts was er een directeur van een basisschool, en een ouder (tevens medezeggenschapsraadlid) van een basisschool aanwezig. Vanuit het voortgezet onderwijs was niemand aanwezig. Jos Lutz fungeerde deze middag als gespreksleider.

Er kwamen diverse onderwerpen aan bod. Zoals: de veiligheid rondom scholen, de schoolgebouwen en het niveau van het onderwijs in Purmerend.
De directeur van het CPOW Chris de Mey, riep de politieke partijen op om vooral alert te blijven op de bezuinigingen die vanuit Den Haag op ons afkomen. Ook gaven beide directeuren uitleg waarvoor de gemeente binnen het onderwijs verantwoordelijk is! Er ligt ook verantwoordelijkheid bij de besturen en de scholen zelf. De inspectie controleert het niveau van de scholen.

Er zijn onderhandelingen om OPSO en SPOOR (het bestuur van de scholen in Waterland) samen te laten gaan. Zo kunnen beide besturen (die nu ook al met elkaar samenwerken op allerlei gebied) profiteren van elkaars sterke punten. Jelte de Graaf (directeur OPSO) maakt zich geen zorgen dat het een groot log apparaat zal worden.

joslutzEr ontstonden discussies in een prettige sfeer waarin iedereen zijn woordje kon doen. Jos Lutz (foto) zorgde ervoor dat het een dynamisch gesprek werd.
Zo werden een aantal zaken vanuit verschillende kanten belicht, die volgens iedereen verhelderend werkten. Dit alles met respect voor elkaars mening.
Alle aanwezigen waren het er over eens dat het basisonderwijs in Purmerend  een goed niveau heeft..

Rond 16.00 uur werd de discussie afgesloten en kon men onder het genot van een lekker drankje nog even met elkaar napraten.

Onderwijs artikelen