HomeNieuwsAlgemeen Bestuur17 okt: Politiek Lokaal over bezuinigingen

17 okt: Politiek Lokaal over bezuinigingen

logopolitieklokaalHet nieuwe kabinet gaat fors bezuinigen op het gemeentefonds. Dat zullen gemeenten en dus ook Purmerend aan den lijve ondervinden. Hoe hard komen de bezuinigingen aan en wat gaat de burger daarvan merken? En wat betekent het voor de subsidies aan verenigingen, organisaties en clubs? En welke lastenverzwaringen komen er aan?

Hierover gaat het in het Politiek Lokaal op zondag 17 oktober.  Het belooft een spannende middag te worden.  De wethouders Mona Keijzer, Berent Daan en Hans Krieger zijn aanwezig om toelichting op de voorgenomen bezuinigingen te geven en er zijn vertegenwoordigers van een aantal organisaties uitgenodigd, zoals Sportaad, Wherelant, Reuring, Ouderenzorg, Vrijwilligerscentrale, Voedselbank, Baanstee. Ook zijn enkele gemeenteraadsleden, onder meer van de Stadspartij, aanwezig.

Er staan miljoenenbezuinigingen voor de deur. In subsidies wordt gesneden; lasten gaan omhoog. Zo komt er een forse verhoging van de afvalstoffenheffing, gaan parkeergelden en hondenbelasting omhoog en er komt vanaf 2012 drie procent bovenop de nominale stijging van de OZB. Investeringen in parkeergarages en multifunctionele sportaccommodatie worden vertraagd.

Over al deze zaken kunnen de burgers op 17 oktober discussiëren en meedenken onder leiding van het vroegere raasdslid Ruud Luiks. Men kan vragen stellen aan de wethouders en financieel deskundigen. De bijeenkomst wordt gehouden in Proeflokaal Bakker aan de Koemarkt en begint om 14.00 uur. Iedereen is welkom.

Het politiek Lokaal Purmerend is een uitgelezen kans om met elkaar in discussie te gaan over wat echt moet en wat minder kan.

 

 

Algemeen Bestuur artikelen