HomeNieuwsVerkeer en VervoerPer 1 juli nieuwe parkeertarieven parkeergarage Claxonate

Per 1 juli nieuwe parkeertarieven parkeergarage Claxonate

Claxonate2
Claxonate
Foto Stadspartij-BPP


Het college heeft een besluit genomen over de nieuwe tarieven in parkeergarages Claxonate en Stadhuisplein. Per 1 juli wijzigt het tarief in parkeergarage Claxonate. Het uurtarief wordt € 1,80 per uur (nu nog € 1,60 per uur). Tussen 22.00 en 7.00 uur kan gratis worden geparkeerd in de parkeergarage. Verder komt er voor ondernemers de mogelijkheid om een 4 uurs kaart of een dagkaart aan te schaffen voor hun klanten. Het dagelijks beheer, onderhoud en de schoonmaak van de parkeergarages wordt vanaf 1 juli door P1 uitgevoerd.

Met het uitbesteden van het beheer van de parkeergarage aan P1 zorgt de gemeente dat parkeerders 24 uur per dag en 7 dagen per week een goede dienstverlening houden.

Tariefwijziging 
In Claxonate kunnen parkeerders per 20 minuten betalen. Ondernemers kunnen via de website vanaf 1 juli voordelig een 4 uurs kaart of een dagkaart aanschaffen om hun klanten te laten parkeren. Parkeren in Claxonate is gratis tussen 22.00 uur en 7.00 uur. De 4 uurs kaart in combinatie met het gratis parkeren vanaf 22.00 uur zorgt ervoor dat binnenstadbezoekers voor een voordelig tarief vanaf 18.00 uur kunnen parkeren en de hele avond in het centrum blijven.

Parkeren in het centrum
Gemeente Purmerend werkt aan de parkeermogelijkheden in het centrum. Aan het eind van dit jaar gaat de parkeergarage Stadhuisplein open. Hiermee komen ruim 300 parkeerplaatsen beschikbaar voor bezoekers en gebruikers van de binnenstad. Bezoekers van de binnenstad die lang parkeren, kunnen dit doen in de parkeergarages. Parkeren op straat is hoofdzakelijk bestemd voor bewoners met een parkeervergunning en kortparkerende bezoekers.

Nieuwe lift parkeergarage Claxonate
Tot en met maandag 24 juli kan de lift in Claxonate niet gebruikt worden. De lift wordt vervangen. Op de begane grond zijn tijdelijk 4 extra gehandicaptenparkeerplaatsen. Daarnaast kan gebruik gemaakt worden van parkeergarage Eggert.

Verkeer en Vervoer artikelen