HomeNieuwsColumnPas goed op elkaar

Pas goed op elkaar

foto Stadspartij

Het coronavirus houdt ons nu al enkele weken in een wurgende greep. Ondernemers, organisaties en sportverenigingen kijken met angst en vrees naar de toekomst. Zal mijn winkel, onderneming, organisatie of sportclub deze crisis overleven? Daarnaast heerst er bij velen de vrees voor hun gezondheid en dat van hun naasten en dierbaren. Ook is er angst of hun wel werk en nog wel is als deze crisis over is. Dat er een einde aan deze crisis komt daar is geen twijfel over. De vraag is veeleer wanneer? Op dit moment is er net weer een verlenging van de beperkende maatregelen aangekondigd tot 28 april. Hopelijk kan daarna geleidelijk het normale leven weer van start gaan en kunnen we langzaam het ons vertrouwde leefpatroon weer oppakken.

Blijf ondernemers en maatschappelijke organisaties steunen

De Stadspartij deed al een oproep om de lokale ondernemers te steunen in deze moeilijke tijd. Maar niet alleen de ondernemers hebben onze steun nodig. Ook (vrijwilligers) organisaties en sportverenigingen krijgen het heel moeilijk als wij ze niet trouw blijven. Veelal staan de inkomsten bij clubs en organisaties stil terwijl de kosten doorlopen. Denk daarbij aan de voetbalclub, tennisvereniging, hockeyclub, de toneelvereniging, zwemclub, etc.
Het kan dan ook geen kwaad de oproep te herhalen: blijf deze organisaties en clubs steunen anders zullen een aanzienlijk aantal het niet overleven; blijf lid en betaal gewoon je contributie! Steun organisaties die door het missen van evenementen en andere activiteiten inkomsten mislopen.

Als deze crisis achter de rug is en wij weer willen sporten, naar toneelvoorstellingen kijken, culturele dingen beleven, genieten van een

festival, kortom in onze vrije tijd na school of werk ontspannen, zullen deze maatschappelijke gebeurtenissen weer opgepakt moeten kunnen worden. Bedenk daarbij ook dat heel veel wordt gedaan door veel vrijwilligers, vrijwilligers die mogelijk afhaken en geen lust meer hebben om te helpen zaken opnieuw op te starten.

Bloemen van de Stadspartij als steuntje in de rug

foto Stadspartij

Afgelopen zaterdag heeft de Stadspartij bloemen bezorgd bij inwoners van Purmerend en de Beemster die door de gevolgen van deze crisis wel een steuntje in de rug konden gebruiken. Zelf heb ik de bloemen uitgedeeld aan diverse kleine ondernemers die door de coronacrisis een groot deel (zo niet alle) van hun omzet zien wegvallen. Een kapster die haar salon moet sluiten en daardoor geen inkomsten meer heeft, een kleine transportondernemer die meer dan 50% van zijn omzet weg ziet vallen. Maar ook bloemen voor een dame die in de zorg werkzaam is en aan een man die zijn vrouw niet kan bezoeken omdat zij is opgenomen in een verpleegtehuis.

foto Stadspartij

Bij het afleveren ook (met in acht neming van de veiligheidsmaatregelen) een praatje gemaakt. De reacties waren hartverwarmend en dan blijkt ook dat ieder op een andere wijze deze crisis beleeft. De een zit in over zijn gezondheid terwijl de ander vreest voor zijn inkomen en werk in de toekomst. Wat wel door iedereen gemeenschappelijk wordt gedeeld is hoe belangrijk gezondheid is. Deze crisis drukt ons wat dat betreft met onze neus op de feiten.

De beroepen die onze maatschappij overeind houden zijn komen bovendrijven en worden hogelijke gewaardeerd. De mensen in de zorg, supermarkt, winkels maar ook de vrachtwagenchauffeur die er voor zorgt dat er voorraden zijn in de winkels zijn nu zeer belangrijk. Ik weet dat er nog veel meer beroepen zijn die hierin bijdragen en ook aan al die mensen: proficiat!

Beste mensen: blijf gezond en pas op jezelf en je naasten en dierbaren.

foto Stadspartij
foto Stadspartij
foto Stadspartij

Column artikelen