HomeNieuwsAlgemeen BestuurOpheffen stedenband scheelt 30.000 euro per jaar

Opheffen stedenband scheelt 30.000 euro per jaar

jihlava (vlag).jpgAls de stedenband tussen Purmerend en de Tsjechische stad Jihlava wordt opgeheven, scheelt dat Purmerend bijna 30.000 euro per jaar. Dat meldt het college van B&W naar aanleiding van vragen van de Stadspartij. De Stadspartij wil daarom voorstellen om vanaf 2010 te stoppen met de stedenband tussen de twee steden.

Het onderhouden van de stedenband kost de gemeente Purmerend jaarlijks ruim 18.000 euro. Daarnaast zitten er veel kosten in het in stand houden van het Jihlavahuis in de Plantsoenstraat, nabij de tijdelijke parkeergarage op de Schapenmarkt. Het beheer van het huis kost jaarlijks bijna 12.000 euro. Ook de verkoop van het Jihlavahuis zou eenmalig 180.000 euro opleveren.

De gemeente Purmerend onderhoudt sinds 1991 een stedenband met Jihlava. De stedenband was oorspronkelijk bedoeld voor kennisuitwisseling, maar deze heeft maar heel summier plaatsgevonden. In het weekend van 5 juni zal een delegatie van de gemeenteraad, op kosten van de gemeente, Jihlava bezoeken. De Stadspartij zal niet meedoen aan deze reis.

ZIE OOK:

 

Algemeen Bestuur artikelen