HomeNieuwsAlgemeen BestuurOorlogsdagboek uitgegeven onder auspiciën van Historisch Genootschap Beemster

Oorlogsdagboek uitgegeven onder auspiciën van Historisch Genootschap Beemster


Vanaf 6 mei te koop. De oorlogsdagboeken van Beemster onderwijzer Gerrit Köhne. Een heel persoonlijk verslag van de oorlogsjaren in de Beemster, Castricum en Oostknollendam.

Een bijzonder dagboek dat de oorlogstijd letterlijk dichtbij brengt.

In aanloop naar en tijdens de oorlogsjaren houdt Beemster onderwijzer Gerrit Köhne nauwgezet een dagboek bij. Vijf cahiers vol, ruim 460 pagina’s. “Een bont allerlei van uit de pen vloeiende gedachten”, schrijft hij zelf in 1941. Maar nu, bijna 80 jaar na de oorlog, lezen we vooral een uniek en heel persoonlijk verhaal. Een verhaal uit een voorbije en dramatische tijd, die heel dichtbij komt doordat het zich gewoon hier, in onze eigen omgeving afspeelt.

De dagboeken werden een paar jaar geleden bij toeval teruggevonden en zijn nu uitgegeven onder auspiciën van het Historisch Genootschap Beemster met als titel ‘Ik heb het toch maar opgeschreven’, het oorlogsdagboek 1940-45 van Gerrit Köhne, onderwijzer in de Beemster.

Het boek is alleen verkrijgbaar bij Antiquariaat Serendipity, Middenweg 161, Middenbeemster voor de kostprijs van € 18,-.
Van 6 tot en met 11 mei bent u speciaal daarvoor elke middag tussen 12.00 en 17.00 uur welkom in de winkel, daarna elke vrijdag- en zaterdagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur.

U kunt het boek ook bestellen met een e-mail aan v.falger@gmail.com

Algemeen Bestuur artikelen