HomeNieuwsAlgemeen BestuurOok wethouders met gemeentegeld naar Tsjechië

Ook wethouders met gemeentegeld naar Tsjechië

jihlava stadsplein.jpgNaast de gemeenteraadsleden van de coalitiepartijen in Purmerend zal ook een delegatie van het college van burgemeester en wethouders in mei met geld van de gemeente naar Tsjechië afreizen. In een eerder bericht veroordeelde de Stadspartij deze ‘snoepreis’ van de gemeenteraad al. Raadsleden van de PvdA, CDA, VVD, Algemeen Ouderenverbond (AOV) en D66 zullen half mei per vliegtuig geheel verzorgd naar de Tsjechische plaats Jihlava vertrekken. Op de diverse sites waar het bericht te lezen was, zoals van De Telegraaf en Spits!, zijn woedende reacties geplaatst door lezers.

 

De lezers van het artikel laten geen spaan heel van de coalitiepartijen in Purmerend. "Deze raadsleden zijn wel gekozen door de bevolking van Purmerend. Bij de eerstvolgende verkiezingen heeft de bevolking de kans om ze genadeloos af te straffen. Dit is de enige manier om deze personen tot de orde te roepen," was één van de reacties op de website van De Telegraaf. "Schaamteloze zakkenvullers waar iedere gemeente in Nederland mee vol zit. De onroerendgoedbelasting gaat maar omhoog en omhoog en er wordt miljoenen gesmeten voor prestigeprojecten. Het wordt hoog tijd dat mensen eens gaan realiseren dat gemeenten velen malen erger zijn dat de centrale overheid," is op de website van ochtendkrant SPITS! te lezen. Ook de website van het Noordhollands Dagblad kreeg flink wat reacties op de snoepreis van de coalitiepartijen. "Purmerend ga je schamen en besteedt dit geld aan lokale initiatieven ter bevordering van werkgelegenheid en armoedebestrijding," was een reactie op de website.

Belastingverhoging

In november 2008 hebben de coalitiepartijen PvdA, VVD, CDA en het AOV de gemeentelijke belastingen voor 2009 verhoogd. Dit tot verbazing van de Stadspartij, die prima mogelijkheden vond om de belastingen niet te hoeven verhogen. Tegelijkertijd zijn het diezelfde coalitiepartijen die, met geld dat voor de Purmerendse burgers bedoeld is, een zogenaamd ‘werkbezoek’ gaan afleggen. Tijdens een overleg met de deelnemende partijen is nog geopperd om de reis voor eigen rekening te maken. Maar de coalitiepartijen vonden dat deze reis, in het kader van een ‘werkbezoek’ gewoon door de gemeente betaald moest worden.

ZIE OOK:

Algemeen Bestuur artikelen