HomeNieuwsOnderwijsNog geen nieuwe locatie voor ‘t Prisma gevonden

Nog geen nieuwe locatie voor ‘t Prisma gevonden

Prisma-logo

Er is nog geen besluit genomen over de nieuwe locatie voor basisschool ’t Prisma. Dat laat de gemeente Purmerend weten aan de Stadspartij. Onder de bewoners van de Wheermolen was veel onduidelijkheid over het wel of niet blijven van de school aan de Mercuriusweg.

Momenteel heeft ’t Prisma twee vestigingen, één in Overwhere en één in Wheermolen. De twee locaties zullen worden samengevoegd. Tijdens de wijklunch, die de Stadspartij in september organiseerde in wijkcentrum ’t Noot in Wheermolen, stelde diverse bewoners vragen over de verhuizing van de locatie Wheermolen. Uit onderzoek dat commissielid Irma Waarhuijs heeft uitgevoerd blijkt dat er door de gemeente nog helemaal geen besluit is genomen over een nieuwe locatie voor de basisschool.

Overwhere-Zuid

“Op dit moment wordt onderzocht welke locatie voor beide scholen een geschikt alternatief is, gedacht wordt aan een locatie in  Overwhere-Zuid,” laat de gemeente weten aan de Stadspartij. “Daarvoor wordt onder meer gekeken naar de toegankelijkheid van de locatie en de grootte van het perceel. De nieuwe locatie moet ook nog voorgelegd worden aan het schoolbestuur. Gelet op de snelle start van het project wordt aan de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling gevraagd worden zo spoedig mogelijk een voorstel te maken voor het college om een besluit te laten nemen over de definitieve locatie voor ’t Prisma.”

Januari 2014 klaar

In december komt de aanvraag voor het krediet voor nieuwbouw van het ’t Prisma in de raad. “De school is conform de Wet primair onderwijs bouwheer. Indien het krediet in december beschikbaar wordt gesteld kan het schoolbestuur in januari 2012 starten met de voorbereidingsfase. De nieuwe school moet uiterlijk in januari 2014 klaar zijn.”

Onderwijs artikelen