HomeNieuwsAlgemeen BestuurNieuwe website gemeente Purmerend de lucht in

Nieuwe website gemeente Purmerend de lucht in

WebsitePurmerend2011

De gemeente Purmerend heeft sinds 1 juli een nieuwe website. De nieuwe site www.purmerend.nl is nog meer toegerust om de inwoners van Purmerend ten dienste te staan.

De oude gemeentelijke website voldoet niet meer aan de webrichtlijnen. Uit onderzoek, dat gehouden is onder gebruikers en experts, naar in inrichting en functionaliteit van de website bleek dat doorontwikkeling van de bestaande website onvoldoende resultaat oplevert. “Er is een nieuwe website nodig om aan de richtlijnen en gebruiksdoelen te voldoen,” zegt de gemeente. Met een nieuwe website hoopt Purmerend dat zij ook aan de verplichte webrichtlijnen kan voldoen die zijn opgesteld voor overheidswebsites.

Met de nieuwe website zal niet alleen de toegankelijkheid en het gebruiksgemak verbeterd zijn, maar zijn er tevens inhoudelijke verbeteringen gerealiseerd door de toepassing van Dimpact, een samenwerkingsverband tussen gemeenten met als doel kennis, ervaring en software te delen over digitale dienstverlening.

“Voor burgers, bedrijven en/of instellingen betekent dit dat informatie eenvoudiger is te raadplegen en dat tegelijk ook meer vragen digitaal zijn in te dienen en af te handelen,” zegt de gemeente. “Het beter toegankelijk maken en inhoudelijk verbeteren van de website heeft een hoge prioriteit bij het college van B&W als essentieel onderdeel van programma Purmerend heeft Antwoord©,” het plan om als gemeente aanspreekpunt voor burgers en bedrijven te zijn voor al hun vragen.

Wat vind u van de nieuwe website? Laat uw reactie achter op de contactpagina.

Reageer op dit artikel

ZIE OOK:

Algemeen Bestuur artikelen