HomeNieuwsAlgemeen BestuurNieuwe burgemeester Purmerend binnenkort bekend

Nieuwe burgemeester Purmerend binnenkort bekend

leen verbeek (klein).jpgOp woensdag 15 april zal mogelijk bekend worden gemaakt wie de nieuwe burgemeester van Purmerend zal worden. Nadat oud-burgemeester Leen Verbeek (foto links) in december plotseling vertrok om commissaris van de Koningin in Flevoland te worden, is de gemeente druk op zoek geweest naar een opvolger.

 

burgemeester hertog 2.jpgDe afgelopen maanden is het burgemeesterschap van Purmerend waargenomen door Fons Hertog, oud-burgemeester van de Haarlemmermeer (foto rechts). Ondertussen is een vertrouwenscommissie, bestaande uit de fractievoorzitters uit de gemeenteraad, de afgelopen maanden bezig geweest met een selectieprocedure. Enkele maanden geleden werd bekend gemaakt dat 16 personen in de race waren om de nieuwe burgemeester van Purmerend te worden. Sindsdien is de vertrouwenscommissie in het diepste geheim in overleg over de opvolger van Leen Verbeek.

Een referendum waarin de Purmerenders zelf hun burgemeester mogen kiezen is sinds december 2008 wettelijk niet meer mogelijk. Het voorstel over de voordracht voor de benoemding van de nieuwe burgemeester van Purmerend zal donderdag 15 april met de gemeenteraad van Purmerend besproken worden. De vergadering begint om 21:00 in de raadszaal van het stadhuis en is vrij te bezoeken.Een definitief besluit over de nieuwe burgemeester zal nog voor de zomer worden genomen.

ZIE OOK:

 

Algemeen Bestuur artikelen