HomeNieuwsOnderwijsMogelijk luchtbrug voor scholen PSG

Mogelijk luchtbrug voor scholen PSG

luchtbrug (vroeger)Tussen de school-
gebouwen van de PSG aan de Hoornselaan komt mogelijk een luchtbrug. De burg moet de twee scholen met elkaar verbinden, zodat er voor de overstekende leerlingen geen hinder is van weer of verkeer. Afgelopen maand ontstond er veel politieke ophef over de kosten van de te bouwen luchtbrug.

Om van de schoolgebouwen aan weerszijden van de Hoornselaan één schoolgebouw te maken is het idee van een brugverbinding ontstaan. Bijzonder aan het idee is om de brug te combineren met twintig theorielokalen. Het plan resulteert in feite in een schoolgebouw boven de Hoornselaan. Op deze wijze wordt het naast veiliger ook leuker de brug te nemen dan de rijweg van de Hoornselaan over te steken, zo betoogd de Purmerendse Scholen Groep (PSG).

Zo snel mogelijk

De PSG wil deze nieuwbouw zo spoedig mogelijk realiseren. De bedoeling was om dit met ingang van 1 januari 2010 gerealiseerd te hebben. De PSG heeft echter in maart 2009 pas de aanbestedingsprocedure gestart. Toen zijn ook pas de noodzakelijke procedures gestart voor de vergunningen. “Dat gaat dus niet meer lukken voor 1 januari 2010,” concludeert Ernst Ankersmit van de Stadspartij.

Bij de leerlingen en ouders zijn wel verwachtingen gewekt dat 1 januari 2010 de luchtbrug er zou zijn. Nu is een luchtbrug weliswaar iets anders dan een gedeeltelijke overkapping en de bouw van een bruggebouw over de Hoornselaan. “De verwachting is dan ook dat op zijn minst de buurtbewoners een dergelijk kolossale bebouwing niet zien zitten,” reageert Ankersmit. “Eerlijk gezegd kan de Stadspartij zich die bezwaren heel goed voorstellen.”

PSG, een bruggebouw te ver?

Ondertussen zit de gemeente Purmerend door de bouwplannen van de PSG met het probleem dat er grote groepen leerlingen de Hoornselaan toch via de rijbaan moeten gaan oversteken. “De vraag is zelfs of het bouwplan van de PSG wel ooit gerealiseerd zal worden, waardoor dus een permanent oversteekprobleem wordt gecreëerd.

In de laatste gemeenteraadsvergadering voor de zomervakantie hebben de wethouders B. Daan (onderwijs) en J. Krieger (verkeer) laten weten met de PSG in overleg te zijn hoe dit nu verder moet. Voorop staat daarbij de veiligheid voor de leerlingen bij het oversteken zonder luchtbrug. De beide wethouders zegden toe dat ze in oktober 2009 de raad nader zullen informeren.

Onderwijs artikelen