HomeNieuwsOnderwijsMinister te gast tijdens scholierendebat

Minister te gast tijdens scholierendebat

De minister van Binnenlandse Zaken, Guusje ter Horst, heeft 8 oktober
jl. een speciaal georganiseerde scholierenraadsvergadering bijgewoond. Tijdens de Wegwijsdag op het stadhuis van Purmerend, die georganiseerd werd door het IPP (Instituut voor Publiek en Politiek), gingen jongeren van middelbare school Antoni Gaudí met elkaar in debat in de raadszaal van het stadhuis over zelfbedachte raadsvoorstellen.

De gemeente wil met de Wegwijsdag jongeren op een leuke en interactieve manier kennis laten maken met politiek, de gemeente en de manier van vergaderen en debatteren. Scholieren worden vanuit de school uitgenodigd door de gemeente om de dagje ‘raadslid te spelen’. Onder professionele begeleiding van het IPP gaan jongeren met elkaar in debat over zelfbedachte voorstellen. Het voorstel waar uiteindelijk voor gestemd wordt, zal ook daadwerkelijk uitgevoerd worden.

De Wegwijsdag werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd in Purmerend. In het voorjaar gingen scholieren van het Jan van Egmond Lyceum strijden voor hun voorstellen. Het idee voor de Wegwijsdag in Purmerend is ontstaan bij Politics United Purmerend (PUP), een groep van jonge raadsleden en fractieassistenten die jongeren en lokale politiek dichter bij elkaar wil brengen. Terwijl ambtelijk de Wegwijsdag werd voorbereid, heeft PUP bij de gemeenteraad een voorstel ingediend om het project te financieren.  

GuusjeTerHorstWegwijsdagZIE OOK:

 

EXTERNE LINKS:

Foto: Minister Ter Horst (links), met in de achtergrond burgemeester Don Bijl, rechts raadsgriffier Jelly Kamminga

 

Onderwijs artikelen