lok-tiener

lokvogel.jpg
De PvdA wil zogeheten lok-tieners inzetten in supermarkten om winkeliers te betrappen die drank verkopen aan jongeren. De coalitiepartij heeft hiervoor een voorstel ingediend.  PvdA minister Ter horst ziet het voorstel uit eigen parochie wel zitten. Minister Rouvoet, is van een andere parochie en vindt het dus niks. Die heeft liever de politieke lok-religie als speerpunt.
Hoewel je het als je de media erop naslaat niet zou geloven, is er kennelijk toch een gebrek aan strafbare zaken. Hoe laat zich anders dit grote scala aan verlokkerijen verklaren?
Op allerlei terrein worden er, naar mijn ‘uitgelokte’ mening, uitlokkingmiddelen ingezet om maar strafbare feiten te kunnen creëren.
Er zijn inmiddels: lok-homo’s, lok-hoeren  lok-vuilniszakken (is Ursul laatst ingetrapt), lok-anarchisten, lok-terroristen, lok-verkrachters, lok-vrachtwagens, lok-drugsrunners en nu dus ook de lok-tiener.

Ik heb inmiddels van de mijn altijd weer betrouwbare bron vernomen, dat het wetenschappelijk bureau van de PvdA broedt op nog meer lokmiddelen. De volgende lokvogels lekten al naar mij uit.
Lok-grootverdiener, lok-kinderopvang, lok-benzineprijs, lok-lerarensalarissen, lok-ambtenarensalarissen, lok-kamerledensalarissen, lok-stemmer, lok-roker, lokkebroodje enz.

Ook de blaastest voor jongeren is in de tweede kamer plotseling populair. De hang naar en zorg voor de terugkeer van de  ouderwetse knusheid van de betuttelende overheid zit diep in het streven van onze volksvertegenwoordigers.
Natuurlijk is dit streven zinvol, jongeren moeten immers op jonge leeftijd in het keurslijf geperst worden anders zouden ze eventueel mogelijk later kunnen ontsporen. Nu alleen nog die drugstest-spuitbus erbij, verplichte fouilleeracties bij het verlaten en betreden van scholen, kampen voor jongeren die niet willen deugen, verhoogde leerplicht-leeftijd, maatschappelijke dienstplicht en meer van dat soort geweldige repressie. Krijgen we later vast wel weer een ouderwets gezellige samenleving mee.
De verboden vrucht lijkt altijd het lekkerst. Al die verboden en uitlokking werken averechts. Ik ben voor een legalisering van drugs. Dat is jammer voor al die mensen die met het bestrijden en verhandelen van drugs veel geld verdienen, maar veel beter voor de volksgezondheid en de crimminaliteitscijfers. Als we het geld dat we nu besteden aan de niet werkende drugsbestrijding zouden besteden aan voorlichting en een algehele verbetering van het onderwijs, dan zijn we veel beter af. Maar ja ik ben dan ook ontsnapt aan het betuttelende jaren 50 denken. Die geestelijke evolutie heeft de generatie die het nu voor het zeggen heeft in Nederland helaas nog niet gemaakt.

betutteling.jpgOver de betutteling schreef ik al eens eerder. De partij tegen de betutteling, werd mij ingefluisterd, zal meedoen aan de volgende verkiezingen. Ondertussen wachten de horeca eigenaren niet op de anti- anti-rook maatregelen voor hun etablissementen die de partij tegen de betutteling zeker zal bewerkstelligen.
Op grote schaal worden buitenterrassen gebouwd, met terrasverwarming. In de openlucht gestookte houtkachels zijn daarbij zeer in trek, al was het maar vanwege de gezellige uitstraling ervan en Groenlinks pesten.
Daar kan straks gerookt en gedronken worden. Wordt een succesformule dat garandeer ik u nu al.

Ook ons gemeentebestuur heeft dit al in economische zin ontdekt. Hoe laat zich anders die massale terassenbouw op onze Koemarkt verklaren? Gezelligheid? niks daarvan, inkomsten van de terrasroker. En…. ‘een goede terrasroker is geen onruststoker’ denkt het college erbij. Opgelost die weekend onrust die we nu hebben en we verdienen er ook nog aan. De Hollandse Koopmansgeest zit velen in het bloed.

De zeer gezagsgetrouwe Vereniging Historisch Purmerend waarschuwde tegen de huidige terrassen cultuur en de historie vernielende uitstraling van de Koemarkt die dreigt. De brief van begin dit jaar waarmee het gemeentebestuur het college opriep terughoudender met de vernieling van de Koemarkt om te springen, legde het college terzijde. Hield het bestaan zelfs geheim voor de gemeenteraad en hield de brief zo ook uit de discussie over de vernieuwing van de Koemarkt.

Inmiddels heeft de Purmerendse PvdA aan de bel getrokken over de vele brieven die aan het gemeentebestuur worden gestuurd die onbeantwoord blijven. Ook het doorsturen van brieven aan de gemeenteraad is een knelpunt.
Zou die uiterst correct gezette toonzetting van die brief van de Vereniging Historisch Purmerend in dat kader een lok-brief zijn?

Column artikelen