Lieve blik

monakeijzer
Veel kiezers hebben hun vertrouwen in de gevestigde politiek verloren. Om daar wat aan te doen worden we tot vervelens toe geconfronteerd met televisie debatten. En helpt dat om het vertrouwen te herstellen? Nee dus.
Sterker nog we zijn nu in de fase beland dat het elkaar zwartmaken naar een hoogtepunt gaat. De betrouwbaarheid van de partijen en hun partijleiders wordt over en weer door de nu nog politieke kopstukken hevig aan de kaak gesteld.
Gedraai en leugens over koopkracht garanties, harde breekpunten worden boterzacht gemaakt, partijprogramma’s worden asociaal te kijk gesteld, lieve opmerkingen worden als seksistisch aan de kaak gesteld.
Het openlijk en publiekelijk zoeken naar een nieuwe visie om uit de malaise te komen, wordt niet als eerlijk, maar als geblunder en gestuntel afgedaan. Kortom er blijft geen spaan heel van de betrouwbaarheid. De toevallige kiezer die nog kijkt naar de debatten, ziet al zijn vooroordelen tegen de huidige politiek bevestigd.

Nieuwe partijen met exotische namen zoals: Partij één, Lijst 17, MenS, Piratenpartij, Nieuw Nederland, krijgen geen been aan de grond bij al dit wederzijds laag-bij-de-grondse geweld.
En wie via Stemwijzer of Kieskompas stemwijsheid wil halen krijgt de meest wonderlijke adviezen. Bovendien bewijzen beide ‘wetenschappelijk’ opgezette stemadvieshulpen hun wederzijdse onbetrouwbaarheid en invaliditeit. Invullen levert namelijk bij beide stemadviseur niet hetzelfde resultaat op. Toch een eerste voorwaarde om de keur ‘wetenschappelijk valide en betrouwbaar’ te kunnen krijgen.

Als klap op de vuurpijl blijkt dat je in Purmerend niet op Jan Peter Balkenende kan stemmen. Afgaande op de affiches van het CDA is dat in de eerste plaats Mona Keijzer. Hoe dat zit snapt niemand.
Hierover werd ze dan ook terecht aan de tand gevoeld door LP politicus Henk Heida.
Mona liet met een stortvloed aan woorden weten toch meer toekomst te blijven zien in Purmerend.
Al eerder bespeurde ik bij deze quasi fragiel ogende CDA bewindsvrouw een ambitieus mannenhart. Dus ze gaat wel degelijk naar de Tweede Kamer als het zo uitkomt en ze zal wel degelijk een burgemeesterspost ergens pakken als die kans zich voordoet. Anders zie ik geen verklaring om in Purmerend nu zo met zichzelf te adverteren. Bovendien, wie even op haar naam googled zal verrast staan over de vele treffers met wervende teksten.
Jammer dat Henk Heida in zijn vraagstelling op de ‘lubberensiaanse’ antwoorden van Mona niet echt keihard doorpakte. Ik denk dat hij plotsklaps een warm gevoel kreeg omdat Mona ‘zo lief naar hem keek’. Dat blijft toch het ultieme wapen dat een vrouw op een man voorheeft.

Mona Keijzer verrichte ook de aftrap die de Purmerenders moet laten beseffen dat het menens wordt met de bezuinigingen. Dagblad Waterland kopte:  ‘Culturele amputatie en regelrechte kapitaalvernietiging’. Zo ervaart het Centrum voor de Kunsten Wherelant de aangekondigde bezuiniging.
Purmerend schrapt een derde van de subsidie, ruim een ton. Dat heeft de directie dinsdag te horen gekregen in een gesprek met wethouder Mona Keijzer. Bij de directie strijden verbijstering, woede en ongeloof om voorrang.
De directie van Wherelant zal de lieve blik van Mona Keijzer niet hebben ervaren, dat is me wel duidelijk.

Column artikelen