HomeNieuwsAlgemeen BestuurLevertijd reisdocumenten loopt vertraging op

Levertijd reisdocumenten loopt vertraging op

paspoort
Het Ministerie van Binnenlandse Zaken maakt zich zorgen over de levertijd van
reisdocumenten. Daarom heeft het Ministerie maatregelen genomen die op woensdag 9 mei zijn ingegaan.

Het aantal aanvragen voor paspoorten en identiteitskaarten is flink toegenomen. Veel mensen vragen hun document eerder aan dan noodzakelijk, omdat zij rekening houden
met langere wachttijden. Deze zijn grotendeels ontstaan, omdat bijschrijvingen van kinderen in het paspoort van de ouder, vanaf 26 juni 2012 niet meer geldig zijn.

Reisdocument dat op, of na, 1 september zijn geldigheid verliest

Deze mag op zijn vroegst een maand van tevoren vernieuwd worden. Aanvragen voor die tijd worden in principe niet in behandeling genomen. Voor mensen die kunnen bewijzen dat zij op reis gaan naar een land waar het reisdocument – bij aankomst of vertrek – een minimumperiode geldig moet zijn, wordt een uitzondering gemaakt.

Reisdocument  voor  kind
Voor een kind, jonger dan 13 jaar en 8 maanden, dat bijgeschreven is in een paspoort waarvan de geldigheid op, of na, 1 juli 2012 verloopt, kan geen spoedaanvraag worden gedaan. Voor bijvoorbeeld een begrafenis of medische behandeling in het buitenland geldt hiervoor een uitzondering. Hiervoor moet  een bewijs worden getoond.

Een gewone aanvraag wordt wel in behandeling genomen. Waarschijnlijk kan dit reisdocument niet voor het einde van de zomervakantie worden geleverd.

Algemeen Bestuur artikelen