HomeNieuwsColumnLeve Nederland!

Leve Nederland!

vlag.jpg
Het consumentenvertrouwen stort in. De banken leiden onder een zware geldcrisis, ze hebben nu al tekort om de vraag naar geld te kunnen dekken. De olieprijzen stijgen en dalen en stijgen nog verder. Er dreigt nu volgens welingelichte bronnen zelfs een heuse oliecrisis in 2010. De huizenmarkt stagneert, maar dat is aan de prijzen nog niet te merken. Wel is het aantal autoverkopen flink gedaald de afgelopen twee maanden, maar ook daar merk je in de aanschafprijs niets van. Mijn energieleverant heeft me laten weten dat mijn maandlasten met maar liefst 20 euro omhoog moeten om de prijsontwikkeling te kunnen volgen. De prijzen in de supermarkt voor voedsel lopen ook op. De regering worstelt met de vraag of de BTW omhoog moet en/of de WW-premie inhouding op mijn loon omlaag moet.

De rente stijgt en daar schijnt het huishoudboekje van onze Minister van Financiën weer last van te hebben. Daar snap ik echt niets van, want doordat alles in prijs stijgt en vrijwel alles met BTW is belast of met een aparte accijnsheffing (benzine, diesel, sigaretten, alcohol enz) is opgewaardeerd, moet het nu toch euro’s regenen in de Schatkist van Wouter Bos?

bommel.jpgIk heb besloten me als toeschouwer er slechts verder over te verbazen, maar me er niet meer druk over te maken. Eerst maar even met vakantie, we hebben een luxe villa gehuurd in een lommerrijke omgeving. Daarna gewoon het normale uitgavenpatroon weer oppakken, net als de andere Nederlanders. ‘Geld moet nu eenmaal rollen’ zijn de gevleugelde woorden van heer Bommel, die overigens door de beterweters tegenwoordig als toonbeeld van een praatjesmaker wordt afgeschilderd. Het type waar de hedendaagse Tom Poes in onze samenleving veel last van heeft om tot ontwikkeling te kunnen komen.

Ik schreef al een keertje dat ik ons familiekapitaal naar Libië heb verhuisd. De Libische president Moammar Khadaffi was tot voor kort een dictator en een terrorist, maar in veler ogen inmiddels een verlicht staatshoofd. En nog veel belangrijker een bankier van formaat. Net op tijd heb mijn geld in de veilige handen van president Khadaffi gelegd, want de lijst met zwartspaarders in Liechtenstein is doorgelekt naar onze FIOD. Mispoes, in mijn geval dus. Voordat ze Khadaffi in zijn tent in de woestijn, omring met allemaal vrouwelijk bodyguard, vinden zijn we wel weer een eeuwigheid verder. En om het echt leuk te maken, onze huidige kasgeldbankier FORTIS zit zwaar in de moeilijkheden en heeft nu zelfs Libische kapitaalverschaffers als injectie moeten toelaten. En zo is ons familiekapitaal via een omweg toch weer beschikbaar voor mijn interest en het landsbelang. En de rente loopt op, dus waar maak ik me financieel zorgen over?

Het ‘geouweneel’ over het verschuiven van de pensioenleeftijd maakt me aan de ene kant onrustig, aan de andere kant is het een goed excuus om het nu al wat rustiger aan te doen. Er moet uiteindelijk wat te doen blijven, ‘als u begrijpt wat ik bedoel’. Ik ga nu ook zonder wroeging in de baas zijn tijd naar de kapper, immers mijn haar groeit ook in de baas zijn tijd.

d66 pride.jpgDe PvdA politici hebben zich met de stoomboot ‘de draaikont’ in de gay canal parade gestort. De draaikont heet in Sinterklaas tijd gewoon pakjesboot maar is dus multifunctioneel bruikbaar. D66 vaart in de gay optocht overigens al sinds mensenheugenis met een boot mee, dus de PvdA kopieerde weer eens wat van een ander. Er schijnen ook wat banken en verzekeringsmaatschappijen met boten mee te varen in het kielzog ven ‘de draaikont’. Volgend jaar kopiëren alle partijen de gay-vaartocht, die kunnen dan uit publiciteitsoverwegingen niet meer achterblijven om hun steun zo aan de homo emancipatie te betuigen. En als dan alle partijen meedoen, is er geen plaats meer voor de echte homo boten. Pas dan is de homo emancipatie voltooid en staan homo’s en hetero’s respectievelijk gebroederlijk en gezusterlijk, zij aan zij op de kades van de grachten, het poltieke- en poen spektakel hoofdschuddend gade te slaan. In België is het aantal zelfmoorden tweemaal hoger dan in Nederland. Onderzoekers veronderstellen dat, dit komt omdat in Nederland zich iedereen met elkaar bemoeit. Is het toch nog ergens goed voor! Leve Nederland!

Column artikelen