HomeNieuwsColumnKoning Oliebol 2007 is...

Koning Oliebol 2007 is…

Wie bakte ze het bruinst in 2007?

snoephartjes.jpgHet nieuws rond deze tijd wordt tegenwoordig beheerst door de vraag wie de beste oliebol bakt. Een landelijk krantje, met als thuisbasis Rotterdam, weet als geen ander van geen nieuws het kapperspraatje van de week te maken. Verderop in het jaar komen nog de haringen, de zure bommen, en de suikerhartjes aan de beurt om gekeurd te worden. Het nieuws rond deze tijd wordt tegenwoordig beheerst door de vraag wie de beste oliebol bakt. Een landelijk krantje, met als thuisbasis Rotterdam, weet als geen ander van geen nieuws het kapperspraatje van de week te maken. Verderop in het jaar komen nog de haringen, de zure bommen, en de suikerhartjes aan de beurt om gekeurd te worden.

Maar nu zijn het dus de oliebollen. Bakkerij Van Maanen in Katwijk aan Zee krijgt een dikke 10 van de keurmeesters en wint net als in 2001 de prijs in 2007. Zo, dat is toch een prestatie waarin een klein land laat zien waarin het groot is. In Purmerend worden echter betere oliebollen gebakken, maar daarover verderop meer. De vraag die de Purmerenders echt zou moeten bezig houden is niet wie de beste oliebollen bakt, maar wie de grootste oliebol van 2007 is. En dan gaat het natuurlijk om lokale kandidaten. Wie is over het afgelopen jaar bezien de onbetwiste koning Oliebol?

Genomineerd waren dit jaar: 

Jos-LutzPvdA mooie praatjesschrijver Jos Lutz, die zo meesterlijk zijn kinderen onwettig van school hield.

 

 

 

wethouder_berent_daan_klein

 

PvdA Road Runner Berent Daan, die als recidivistische snelheidsovertreder een dijkje in Purmerend onveilig maakte.

 

 

 verbeek flyer

PvdA burgemeester Leen Verbeek, die op de valreep van 2007 in het geheim solliciteerde op het burgemeesterschap in Eindhoven en zo eindelijk openlijk aangaf uitgekeken te zijn op Purmerend.

 

 

 

 

 

koemarkt-mei-2007

 

De ondernemers in de binnenstad die de kerstijsbaan hun centen niet waard vonden.

 

 

 

wethouder_hans_krieger_klein

 

VVD wethouder Hans Krieger, die van het fileprobleem in Purmerend nog een groter probleem wist te maken. Zelfs de Nederlandse taal indirect wist te verrijken met de uitdrukking ‘krijg de Kriegerfile’.

 

cda.jpg

 

De kleurloze CDA-fractie die uit armoede en bij gebrek aan kwaliteit in eigen Purmerendse gelederen, voor een wethouderskandidaat moesten uitwijken naar het dorpje Ilpendam.

 

 

30561_henkheid.jpg

  Henk Heida die via het VVD raadslidmaatschap, daarna uitgestoten VVD-er nu plotseling als nieuwe oudkomer van Leefbaar Purmerend, de Koemarkt en omgeving belangen komt propageren.

 

 

Saskia-Borgers

Voormalig gemeentesecretaris Saskia Borgers. Die door iedereen in het openbaar wordt geprijsd om haar kwaliteiten, maar binnenskamers wordt bekritiseerd vanwege het grondig ontmantelen van de ambtelijke organisatie en daarom opgelucht wordt nagezwaaid.

sampimon.jpg

 

 D66-voorman Rob Sampimon, die zichzelf graag met veel woorden aanprijst en nu ook met een lachopwekkend Hans Liberg kapsel door het leven gaat.

 

 

 

zandvoort.jpg

 

De GroenLinks-fractie die worstelt met een geheimzinnige opvolgingskwestie, vanwege het bij gerucht verspreidde vertrek van raadslid Chris Zandvoort in 2008.

 

 

 

thijs_kalverboer

 

De AOV-fractie die bij het horen van het woord ‘ouderen’ bij monde van fractievoorzitter Kalverboer, onnavolgbare rolatortaal begint uit te slaan.

 

 

coletteklein.jpg

 

Colette Sacco van de SP, die na de eerste termijn van haar betoog de kluts steevast kwijt is omdat de door een ander voorgeschreven tekst dan verder ontbreekt.

 

 

ernst roald raad.jpg

 

 

Tja, en dan de Sjors en Sjimmie van mijn eigen favoriete Stadspartij. Alle raadsleden nemen ze serieus, dat is te merken. Maar verder dient het nergens toe lijkt wel. Het zijn hooguit circusnummers aan het worden die ze opvoeren.

 

 

Tot slot de Purmerendse Omroep Vereniging, die als echte POV-ers dermate Politiek Onvoldoende Verstand hebben dat ze uitzendingen vergeten door te stralen. Of nog erger, hun eigen beroepsmatige werkzaamheden boven hun hobby plaatsen.

Wie verdient de oliebol van 2007? Ik waag me er bij zoveel kanshebbers niet aan om een winnaar te noemen. Kiest u zelf maar! Hap ondertussen in een oliebol van bakkerij Willem uit Overwhere, de beste oliebollen bakker van Purmerend en de rest van de wereld.

Meander

 

 

 

Column artikelen