HomeNieuwsAlgemeen BestuurKeijzer naar Purmerend als oude huis verkocht is

Keijzer naar Purmerend als oude huis verkocht is

Mona-Keijzer-Kleine-Media

Wethouder Mona Keijzer, die donderdag 16 december 2010 opnieuw als wethouder is geïnstalleerd, zal naar Purmerend verhuizen als haar huis in Ilpendam verkocht is. Dat laat CDA-fractievoorzitter Rob Duijker weten tijdens het raadsdebat over de herbenoeming van Keijzer. Omdat zij naar een plaats buiten de gemeente Purmerend verhuist, zal heeft zij een ontslagverzoek ingediend, waarna zij direct herbenoemd is.

Eerder gaf Keijzer aan wegens privé-omstandigheden niet in Purmerend te kunnen blijven wonen. Later bleek dat zij geen geschikte woning in Purmerend kon vinden voor haar en haar gezin. In de raadsvergadering van 16 december kwam naar voren dat de wethouder eerst haar huis in de gemeente Waterland wilde verkopen, alvorens zij in Purmerend komt wonen. De gemeenteraad is unaniem akkoord gegaan met de herbenoeming. Met de ontheffing om als wethouder buiten de gemeente Purmerend te kunnen blijven wonen ging niet iedereen akkoord.

Gemeentewet handhaven

De fracties van Trots Op Nederland en de SP konden niet akkoord gaan met het feit dat Keijzer wel wethouder in Purmerend is, maar niet in Purmerend woont. Trots op Nederland vindt dat de Gemeentewet gehandhaafd moet worden. De SP geeft aan dat zij de kwaliteit van de wethouder niet boven de wet wil laten gaan.

Ook de Stadspartij was kritisch over de ontheffing van Keijzer, maar ging wel akkoord. Stadspartij-fractievoorzitter Mario Hegger gaf aan dat de minister van Binnenlandse Zaken het vooral aan de gemeenteraad overlaat om te bepalen of een wethouder ook buiten de gemeente mag blijven wonen. Hij hoopt niet dat de Gemeentewet in de toekomst dusdanig versoepeld wordt, dat er een “circus van rondtrekkende wethouders” in Nederland ontstaat.

Inspanningsverplichting

D66 vond dat de wethouder wel een inspanningsverplichting moet hebben om in Purmerend te komen wonen. De fractie van Leefbaar Purmerend gaf, net als tijdens de commissievergadering, aan dat zij Keijzer niet voor een nieuwe raadsperiode tot wethouder zal benoemen als zij in Ilpendam blijft wonen.

 

ZIE OOK:

14-12-2010 Raad beslist over lot wethouder Keijzer

 

Foto: De Kleine Media

Algemeen Bestuur artikelen