HomeNieuwsColumnJongerenteam Stadspartij

Jongerenteam Stadspartij

Amber van der Meeren
foto Stadspartij

De Stadspartij is de grootste lokale partij. De Stadspartij luistert naar de inwoners van Purmerend en binnenkort (en nu ook al) naar die van de Beemster. Wij werken van buiten naar binnen, wat inhoudt dat we eerst luisteren naar de inwoners van de stad en vanuit daar verder werken.

De Stadspartij heeft al veel soorten leden, maar wat nog wel mist voor een deel zijn jongeren.
Er komen nu meerdere signalen van jongeren dat er dingen in de stad missen die er zouden moeten komen. Jongeren vonden elkaar in het daar toe door hen opgerichte jongerenteam van de Stadspartij.

Het jongerenteam komt samen om ideeën uit te wisselen over wat er nog moet gebeuren voor jongeren in de stad. De jongeren schrijven ook mee aan het verkiezingsprogramma. Dit is een mooie manier om als jongeren je stem te laten horen en bij te dragen aan het mooier maken van onze stad. Er is bijvoorbeeld mee gedacht in het schrijven van het hoofdstuk sport in het verkiezingsprogramma . Wat volgens ons al erg goed is in Purmerend is dat er met jongeren gecommuniceerd wordt. Wat beter zou kunnen is het gevoel dat er echt geluisterd wordt naar ons. Wat naar onze mening ook beter kan is een duidelijke ‘hang’ plek voor jongeren of een fijne multifunctionele plek om samen te komen.

Ook nu tijdens corona, ondanks dat het lastig is voor jongeren elkaar te zien of echt dingen te kunnen doen, is het belangrijk dat jongeren gehoord worden.
Het jongerenteam heeft  ideeën uitgewisseld over hoe ervoor kan worden gezorgd dat jongeren in Purmerend en de Beemster zich ook gehoord voelen. Wij, dat wil zeggen het Jongerenteam gaan ons best doen om de stemmen van jongeren beter te laten horen in de gemeente!

Ben je door dit verhaal nieuwsgierig en geïnteresseerd geworden in het Jongerenteam en wil je eventueel deelnemen e-mail dan naar: jongerenteam@stadspartijpurmerend.nl


Column artikelen