HomeNieuwsAlgemeen BestuurJongerendebat â??Wegwijsâ?? groot succes

Jongerendebat â??Wegwijsâ?? groot succes

wegwijs logo.jpg Het eerste deel van ‘wegwijs op het gemeentehuis’ is een groot succes. Dat concludeert mede-initiatiefnemer van het project, Evan Persijn (Stadspartij). Op het Jan van Egmond Lyceum gingen de leerlingen van HAVO 4 met elkaar in debat over zelfbedachte voorstellen. "De voorstellen van de jongeren, zoals het verbeteren van het Leeghwaterpark en sportverenigingen op scholen zijn veelbelovend," vindt Persijn, die optrad als voorzitter van één van de groepen.

‘Wegwijs op het gemeentehuis’ is een project dat uitgevoerd wordt door het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP), om scholieren te begeleiden met het voorbereiden van een burgerinitiatief. Daarbij krijgen de scholieren met alle aspecten te maken in de politiek, zoals debatteren en lobbyen. Initiatiefnemer van het project is Politics United Purmerend (PUP), die eind maart de gemeenteraad van Purmerend overtuigde met dit project.

De eerste debatronde vond plaats op 27 mei. Met een intensieve workshop bedachten 220 leerlingen van het Jan van Egmond Lyceum 32 verschillende voorstellen, waarvan er acht overbleven. Deze acht voorstellen zullen op vrijdag 19 juni aan de orde komen in een speciale jongerenraad, die de gemeente organiseert in de raadszaal van het stadhuis. Onder leiding van de burgemeester zullen de leerlingen met elkaar in debat gaan om hun voorstellen te verdedigen. Uiteindelijk zal één van de voorstellen ingediend worden als burgerinitiatief bij de gemeenteraad van Purmerend.

 

ZIE OOK:

 

KIJK OOK OP:

jongerendebat wegwijs.jpg

Algemeen Bestuur artikelen