HomeNieuwsAlgemeen BestuurHoelang mogen campers en caravans op de openbare weg geparkeerd staan?

Hoelang mogen campers en caravans op de openbare weg geparkeerd staan?


Een caravan of aanhanger voor de deur. Hét teken dat het vakantietijd is. En je mobiele huisje voor de deur is natuurlijk heel handig bij het schoonmaken en in-uitladen van alle kampeerspullen. Maar dit kan voor anderen ook voor overlast of irritatie zorgen: parkeerplekken worden bezet gehouden door caravan of aanhanger.
Probeer met het parkeren van caravan of aanhanger dus rekening te houden met uw mede-inwoners. Dan kunt u ook eerder rekenen op begrip van hun kant. Voor alle duidelijkheid gelden er binnen de  gemeente een aantal regels over het parkeren van caravans en aanhangers op de openbare weg.
Hoe lang op openbare weg?
Het betreft een bepaling uit de Algemene plaatselijke  verordening Purmerend 2003, Artikel 86 Caravans e.d.
Het is verboden een woonwagen, kampeerwagen, caravan, camper of ander dergelijk voertuig dat voor de recreatie dan wel anderszins uitsluitend of mede voor andere dan verkeersdoeleinden wordt gebezigd op de weg te plaatsen of te hebben langer dan op:
  • drie achtereenvolgende dagen in de periode van 1 november tot 1 maart;
  • acht achtereenvolgende dagen in de periode van 1 maart tot 1 november.
De controle/handhaving wordt primair niet uitgevoerd door de politie maar door de afdeling handhaving van de gemeente Purmerend. Voor meldingen en vragen aan de afdeling handhaving kan het beste even met hen contact worden opgenomen via telefoonnummer 0299 452 452.

Algemeen Bestuur artikelen