HomeNieuwsAlgemeen BestuurHerdenkingsbijeenkomsten 4 mei

Herdenkingsbijeenkomsten 4 mei

4en5mei
Vrijheid geef je door! is het thema van de herdenkingsbijeenkomsten in 2014

Nationale herdenking

Om 10.00 uur is de nationale dodenherdenking op de Algemene Begraafplaats (Purmerweg). Burgemeester Don Bijl legt namens het gemeentebestuur een krans bij het ereveld.

Herdenkingsbijeenkomst in de Lutherse kerk

Van 18.30 tot 19.00 uur organiseert de Raad van Kerken een herdenkingsbijeenkomst in de Lutherse kerk (Hoogstraat 18), geleid door mevrouw Erzsébeth Thomasse. Mevrouw Thomasse is jongerenwerker binnen de kerk. De bijeenkomst is een moment van verdieping met verhalen, gedichten en muziek.
Na de dienst kunnen de aanwezigen aansluiten bij de stille tocht

Stille tocht

Om 19.10 uur vertrekt de stille tocht van de Kaasmarkt naar het herdenkingsmonument aan de Jaagweg om daar bloemen en kransen neer te leggen. Daarna keert de stoet terug naar de Kaasmarkt, hier wordt om 20.00 uur 2 minuten stilte gehouden.

Concert in de Nicolaaskerk

Van 20.15 tot 21.15 uur is er een 4 mei-concert in de Nicolaaskerk, verzorgd door Muziekschool Waterland, burgemeester Don Bijl opent het concert.
Het jeugdkoor Classic Frogs zingt stukken van Ernani Aguiar, Karl Jenkins, W.A. Mozart en Wietse Stuurman. Het koor wordt afgewisseld door Dichterskring Waterland.
De kerk is open vanaf 19.45 uur, toegang is vrij.

Film in het Filmhuis

Het filmhuis (Kerkstraat 11) vertoont om 20.30 uur de film ‘The monuments men’, toegang is gratis. The monuments men is gebaseerd op het non-fictie boek ‘The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History’ van Robert Morse Edsel. Reserveren of meer informatie over de film vindt u op de website van het filmhuis.

De lokale omroep besteedt op 4 mei ook aandacht aan de herdenking.

 

Algemeen Bestuur artikelen