HomeNieuwsColumnHedendaagse problemen

Hedendaagse problemen

depest
De uitbraak van de multiresistente klebsiellabacterie in het Maasstad Ziekenhuis is te vergelijken met de uitbraak van de EHEC bacterie onlangs. Opvallend is het verschil in paniek in de media en onder het volk.
Het ziekenhuis blijkt al maanden te kampen met de uitbraak van deze gevaarlijke klebsiellabacterie. Bij zeker 70 mensen is de bacterie vastgesteld; 25 besmette patiënten zijn overleden. Ruim 1800 patiënten die zijn behandeld in het ziekenhuis zijn mogelijk drager van de bacterie.
De EHEC bacterie die via komkommer, sla, tomaat en kiemgroente tot ons schijnt te zijn gekomen, maakt nog steeds slachtoffers, maar niet meer in die mate als enige weken terug, zegt men. Die bacterie-uitbraak leidde er toe dat veel verse groenten massaal werden gemeden door de burgers. De producenten van deze groenten krijgen nu zelfs slachtofferhulp van de regering. Maar dit terzijde.

De bacterie-uitbraak in het Rotterdamse ziekenhuis leidt na ca. 25 doden tot enige rimpeling in het nieuws, maar het ziekenhuis wordt niet gesloten; krijgt zelfs geen opnamestop. Patiëntenverenigingen geven wel het advies je niet meer in dat ziekenhuis te laten helpen, maar dat is het dan.
Ik kan hier met mijn verstand niet bij. Komt het misschien omdat de regering bezig was de 109 miljard euro te tellen die aan de Grieken wordt gegeven. Is het redden van de euro en de Europese samenwerking belangrijker dan de volksgezondheid? Ik weet het niet. Wel zie ik dat de gezondheidszorg in Nederland zichtbaar achteruitholt. Voorlopig is het blikje met de financiële problemen van Griekenland, Spanje Portugal, Ierland, wellicht België en Italië, weer een flink eind voor ons uitgeschopt. In het najaar, vele klebsiellabacterie slachtoffers verder, vinden we het wel weer terug, let op mijn woorden.

In een nog kleiner berichtje lees ik de conclusie van een speciale werkgroep van de Wereldgezondheidsorganisatie over mobiele telefonie. Deze speciale werkgroep concludeerde dat de straling van mobiele telefoons ‘mogelijk kankerverwekkend is voor mensen’.
De werkgroep, het internationale agentschap voor onderzoek naar kanker (IARC), vergaderde maar liefst acht dagen lang over de kwestie.
31 wetenschappers uit veertien landen kwamen tot de slotsom dat er ‘beperkte’ aanwijzingen zijn voor een verband tussen mobiel bellen en ontstaan van bepaalde hersentumoren (zogeheten gliomen) en tumoren van de gehoorzenuw (akoestische neuromen).

Langlopende onderzoeken toonden aan dat intensieve bellers een verhoogde kans hadden op een tumor aan dezelfde kant van het hoofd als waar zij hun telefoon altijd hielden. Deze personen belden overigens niet extreem, gemiddeld 2 tot 2,5 uur per maand. Naar hedendaagse maatstaven is dat belgedrag dus niet abnormaal.
Straling van mobiele telefoons is nu officieel beland in dezelfde categorie waarin eerder ook uitlaatgassen van benzineauto’s, koffie en talkpoeder voor baby’s werden opgenomen.
Maar hoe zit het nu met die zendmasten en al die WiFi installaties in ons eigen huis en werk? Dat is de vraag die me na dit alles bezig houdt.

Resistente bacteriën en mobiele telefonie dreigen na de pest en de cholera de ziekteverwekkers van de moderne mensheid te worden. Maar wat is er nog meer.
U merkt wel, naast de feiten stel ik mezelf ook als het zo uitkomt mystieke vragen.

Tijdens de tour de France zag ik de horden van wanhopigen en gelukzoekers die achter Mart Smeets in rijen het wonder van Lourdes bezochten. Later zag ik de massahysterie op de Alpe d’ Huez. Wat is de verklaring daarvoor?

De gemeente Eindhoven neemt de terreinen van PSV in onderpand en geeft de voetbalclub daarvoor een handgeld van meer dan 40 miljoen euro. Dat geld wordt meteen weer uitgegeven aan miljonair voetballers.  De waanzinnige volkse uitspattingen die door het voetbal worden veroorzaakt, worden in toom gehouden met gratis politiezorg. Overal wordt door de overheid op bezuinigd, behalve op subsidie aan het voetbalkapitalisme.
Miljarden euro’s zijn door regeringen geleend voor het rondpompen van geld via landen met schulden. Dat geld vloeit terug naar de banken die dit geld weer aan de regeringen leenden. De Crisis is beheerst wordt ons wijs gemaakt. Kijk ik naar buiten dan zie ik nog steeds crisis.
Dat de VVD in Amsterdam 1300 ambtenaren wil lozen en de hele gemeentelijke organisatie definitief de nek wil omdraaien is een teken aan de wand van de nieuwe neoliberale religie die ons land overspoelt.

Volgens mij leidt de mobiele telefoon niet alleen tot tumoren maar ook tot (inter) nationale domheid.

Column artikelen