HomeNieuwsAlgemeen BestuurGemeente zet raadsfora op internet

Gemeente zet raadsfora op internet

tv-camera.jpgVanaf deze week zijn de forumvergaderingen van de gemeente Purmerend te zien via de gemeentelijke website. De gemeente probeert hiermee de vergaderingen van de raadsfora en in de toekomst van de gemeenteraad toegankelijker te maken voor de Purmerender. Door hier te klikken komt u direct op de site van RTV-Purmerend, de website van de lokale omroep die de uitzendingen mogelijk maakt.

 

ZIE OOK:

 

 

 

 

 

Sinds enkele maanden heeft de raadszaal van het Purmerendse stadhuis een compleet nieuw beeld- en geluidssysteem. Nieuwe microfoons, nieuwe camera’s en nieuwe software moeten de vergaderingen nog beter in beeld brengen. Helaas laat het nieuwe systeem nogal te wensen over. Camera’s zijn moeilijk of niet te bedienen, waardoor slechts delen van de raadszaal te zien zijn. Ook de tv-uitzendingen zijn vaak onduidelijk door de problematische software. Verkeerde namen van sprekers en verkeerde agendapunten staan in beeld. Regelmatig zoomt de camera in op lege stoelen, terwijl iemand anders aan het woord is.

De Stadspartij betreurt deze gang van zaken, en hoopt dat de problemen met de uitzendingen snel tot het verleden behoren. "Het hele systeem heeft meer van 300.000 euro gekost en het zou zonde zijn als dit geld verkwanseld wordt aan een niet-effectief systeem", aldus de Stadspartij. Wel is de Stadspartij blij dat de eerste stappen zijn gezet om de vergaderingen op het internet te zetten.

Algemeen Bestuur artikelen