HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningGemeente Purmerend laat vissteiger verrotten

Gemeente Purmerend laat vissteiger verrotten

VissteigerUitvlugt2008-02

 

Bewoners rond het park de Uitvlugt in de Purmer-Noord hebben met verontwaardiging gereageerd op het besluit van wijkbeheer om de Vissteiger in het park de Uitvlugt weg te halen. Het wijkbeher zal de vissteiger hoogstwaarschijnlijk niet meer te vervangen omdat er geen geld meer voor is.

 

De steiger staat sinds de jaren ’80 in het park en is na 25 jaar aan vervanging toe. De steiger bleek namelijk zo gevaarlijk te zijn, dat deze na controle direct werd verboden om te betreden. Een opmerkzame buurtbewoner had de gemeente gewaarschuwd. De steiger werd afgesloten met een lint. Vanuit wijkbeheer zijn met spoed onderdelen verwijderd. “Hoe is het toch mogelijk dat dit niet eerder door wijkbeheer bij de dagelijkse controle van het park is opgemerkt?”, vroeg de Stadspartij zich af. Gekker is nog dat er nu ook nog eens geen budget is voor het vervangen van de 25 jaar oude vissteiger is.

 

Als thuis het meubilair wordt aangeschaft weet je toch ook dat je die na tien tot twintig jaar weer moet vervangen? Om nu onder het vernieuwen of renoveren van de steiger uit te komen, gaat wijkmanager Bonnes van de Purmer-Noord een onderzoek doen naar het gebruik van de steiger. Dit zal nu natuurlijk moeilijk gaan als de steiger niet gebruikt kan worden. De steiger wordt bovendien niet alleen door direct omwonenden gebruikt, maar door mensen vanuit geheel Purmerend. Komt nog bij dat Purmerend al te weinig vissteigers heeft die geschikt zijn voor gehandicapten.

 

Technische vragen

 

Door Stadspartij-fractielid Mario Hegger zijn eerder aan Wethouder Krieger (openbare ruimte) technische vragen gesteld over dit onderwerp. Als antwoord werd gegeven dat de wijkmanager de zaak in handen heeft. Daar zit nu juist het probleem zoals u hierboven kunt lezen. Her wijkbeheer heeft het er juist bij laten liggen, is de visie van Mario Hegger. Om de door Krieger geopende vicieuze cirkel te doorbreken, worden nu door de Stadspartij schriftelijk vragen gesteld waarop het college van Purmerend binnen zes weken moet reageren.

 

De Stadspartij gaat er vanuit dat de steiger gewoon in de huidige vorm wordt vervangen en dat het college maar zorg moet dragen voor het budget. Het kan toch niet zo zijn dat een steiger wordt geplaatst, dat daar zeker een grote behoefte naar is, en na 25 jaar niet kan worden vervangen omdat er geen geld voor is. Dat geld ligt heus wel ergens verstopt.Het is niet te hopen dat er meer van dit soort objecten zijn waar het vervangingsbudget onvindbaar van is geworden. Als dat wel zo zou zijn dan is er sprake van lijken uit de kast voor het college en krijgen de bewoners van Purmerend een onverwachte extra onderhoudsrekening voor het beheer van openbare voorzieningen.

 

 

 

 

Ruimtelijke Ordening artikelen