HomeNieuwsAlgemeen BestuurGemeente Purmerend krijgt nieuwe website

Gemeente Purmerend krijgt nieuwe website

Computer-reparatie

De gemeente Purmerend krijgt vanaf april 2011 een nieuwe website. Dat laat het college van B&W weten aan de Stadspartij. De Stadspartij stelde aan het college vragen over de toegankelijkheid van de huidige gemeentelijke website. Daarbij gaf het college aan dat de huidige website over een kleine vijf maanden vervangen zal worden door een nieuwe.

De huidige website die te bezoeken is via www.purmerend.nl, is sinds nog maar enkele jaren in de lucht. Dit jaar besloot de gemeente al tot het verder ontwikkelen van de gemeentelijke website. Bij de doorontwikkeling ligt de nadruk bij het aanbieden van diensten aan de burgers, bedrijven en instellingen, het openstellen van gemeentelijke informatie voor andere gelieerde websites, het bieden van ruimte voor de bijdragen van burgers op de website en de inzet van nieuwe media om doelgroepen beter te bereiken.

Onvoldoende resultaat

Uit onderzoek, dat gehouden is onder gebruikers en experts, naar in inrichting en functionaliteit van de website bleek dat doorontwikkeling van de bestaande website onvoldoende resultaat oplevert. “Er is een nieuwe website nodig om aan de richtlijnen en gebruiksdoelen te voldoen,” zegt de gemeente. Met een nieuwe website hoopt Purmerend dat zij ook aan de verplichte webrichtlijnen kan voldoen die zijn opgesteld voor overheidswebsites.

Volgens de planning zal de nieuwe website vanaf april 2011 te bezoeken zijn. Op die datum is niet alleen de toegankelijkheid en het gebruiksgemak verbeterd, maar zijn er tevens inhoudelijke verbeteringen gerealiseerd door de toepassing van Dimpact, een samenwerkingsverband tussen gemeenten met als doel kennis, ervaring en software te delen over digitale dienstverlening. “Voor burgers, bedrijven en/of instellingen betekent dit dat informatie eenvoudiger is te raadplegen en dat tegelijk ook meer vragen digitaal zijn in te dienen en af te handelen,” zegt de gemeente. “Het beter toegankelijk maken en inhoudelijk verbeteren van de website heeft een hoge prioriteit bij het college van B&W als essentieel onderdeel van programma Purmerend heeft Antwoord©,” het plan om als gemeente aanspreekpunt voor burgers en bedrijven te zijn voor al hun vragen.

ZIE OOK:

 

Algemeen Bestuur artikelen