HomeNieuwsOnderwijsGa in gesprek met uw nieuwe gemeenteraadsleden over onderwijs!

Ga in gesprek met uw nieuwe gemeenteraadsleden over onderwijs!

logopolitieklokaal
Op 11 april staat vanaf 14.00 uur het thema onderwijs centraal bij het Politiek Lokaal Purmerend.
Het Politiek Lokaal Purmerend is een maandelijks terugkerende zondagmiddag bijeenkomst bij proeflokaal Bakker aan de Koemarkt 44 te Purmerend. Hier kunt u in gesprek gaan met gemeenteraadsleden aan de hand van een thema of stelling.  U kunt ook over andere onderwerpen die u van belang vindt in gesprek gaan. Het is daarom in ieders belang, een interactie tot stand te brengen!

Het Politiek Lokaal Purmerend is een niet partij gebonden onafhankelijk burgerinitiatief wat voortkomt uit de onbekendheid met de leden van de gemeenteraad en de kloof tussen de burgers en de plaatselijke politiek.
Het logo van het Politiek Lokaal Purmerend, de brug over de sluis, staat symbool voor de overbrugging van deze kloof tussen de burgers en de gemeenteraadsleden. Ga rechtstreeks naar de website van Politiek Lokaal Purmerend.

“Bij een goed functioneren van een gemeenteraad is interactie met de inwoners onmisbaar ” quote uit de gemeentegids van Purmerend. De gemeenteraadsleden worden eens in de vier jaar gekozen en daarna is er relatief weinig contact met de burgers die op ze gestemd hebben, Hoe kan dat? Daar zijn verschillende redenen voor te bedenken bijvoorbeeld:, er zijn burgers die niet echt geïnteresseerd zijn in de lokale politiek, ze vinden het goed wat de leden beslissen, zij hebben vaak geen maatschappelijk gebonden belang bij de besluiten die worden genomen. Alleen wanneer de gemeentelijke lasten omhoog gaan wordt er even opgekeken.

Onderwijs artikelen