HomeNieuwsAlgemeen BestuurFestiviteiten 4 en 5 mei

Festiviteiten 4 en 5 mei

nederlandalsvlag
Traditiegetrouw staat ook Purmerend stil bij Nationale Herdenking- en Bevrijdingsdag. Onder het motto ‘Vrijheid spreek je af!’ herdenkt Purmerend op 4 mei de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Op 5 mei is er een kindervrijmarkt in park De Driegang.

 Nationale herdenkingsdag

Om 10.00 uur is de nationale dodenherdenking op de Algemene Begraafplaats aan de Purmerweg. Locoburgemeester Hans Krieger legt namens het gemeentebestuur een krans bij het ereveld van de Purmerendse gevallenen.

Van 18.30 tot 19.00 uur organiseert de Raad van Kerken een herdenkingsbijeenkomst in de Lutherse kerk aan de Hoogstraat, geleid door ds. Gerard Nieuwburg, Predikant Protestantse Gemeente Purmerend. Een moment van verdieping met verhalen, gedichten en muziek met medewerking van ouderen en jongeren.

Om 19.10 uur vertrekt de stille tocht van de Kaasmarkt naar het herdenkingsmonument aan de Jaagweg om daar bloemen en kransen neer te leggen. Daarna keert de stoet terug naar de Kaasmarkt; hier wordt om 20.00 uur twee minuten stilte gehouden.

Van 20.15 tot 21.15 uur is er een 4 mei concert in de Nicolaaskerk, verzorgd door Muziekschool Waterland. Het jeugdkoor Classic Frogs zingt het Requiem van Fauré. De kerk is open vanaf 19.45 uur, toegang is vrij.

Het Filmhuis vertoont om 20.30 uur de documentaire ‘De baby’. Informatie over de film staat op www.filmhuispurmerend.nl (reserveren is noodzakelijk).

Bevrijdingsdag

Op 5 mei wordt in park De Driegang (rond Wijkcentrum de Zuidpool) een kindervrijmarkt georganiseerd. Om het evenement goed en veilig te laten verlopen, zijn een aantal regels en aandachtspunten opgesteld:

  • in verband met de veiligheid van weggebruikers is in andere gebieden dan het park geen vrijmarkt toegestaan;
  • verkoop van partijgoederen (detailhandel), alcoholische dranken en etenswaren op de vrijmarkt, zijn niet toegestaan;
  • pony’s, paarden en ezels zijn niet toegestaan in het park en in de groenstroken;
  • (de omgeving van) park De Driegang is niet berekend op grote aantallen auto’s. Bezoek de vrijmarkt daarom lopend of met de fiets. Bezoekers die wel met de auto komen, graag parkeren in de parkeervakken en niet op de stoep of in de berm;
  • de gemeente plaatst in het gebied van de vrijmarkt grote afvalcontainers, zodat iedereen na afloop de verkoopplek makkelijker schoon achter kan laten;

In verband met de verkeersveiligheid stelt de gemeente op 4 en 5 mei van 24.00 tot 24.00 uur tijdelijk éénrichtingsverkeer in voor de Jan Bijhouwerstraat in zuidwestelijke richting.

Kijk op www.purmerend.nl/evenementen voor meer informatie.

Algemeen Bestuur artikelen