Fantasie?

fantasie.jpg
Wat ik nu toch weer lees op NOS-weblog van Toof Brader tart elke fantasie. Wat is het geval.

Er gaat weer eens een mooi verhaal in Den Haag. Twee Kamerleden van de PvdA zouden vorige week heel even aan de immer waakzame aandacht van waarnemend fractievoorzitter Hamer zijn ontsnapt. En werden vervolgens aangetroffen op de fractiekamer van het CDA, terwijl zij “bewegingen maakten die in het huwelijk gebruikelijk zijn”, zoals het vieren van de liefde een aantal jaren geleden nog in het tuchtrecht bij de Koninklijke Marine werd omschreven. Overbodig te zeggen dat de betrapte sociaaldemocraten niet waren getrouwd, althans niet met elkaar.

paul tang.jpg
Het betreft de PvdA-Kamerleden Mei Li Vos en haar collega kamerlid Paul Tang (foto). Zij zouden door een fractiemedewerker van het CDA zijn betrapt toen ze ‘het’ deden in de CDA-fractiekamer.
Die fractiemedewerker had het weer gehoord van een collega die het met eigen ogen had gezien.
Volgens dat CDA-Kamerlid had de medewerker de bezige PvdA’ers nog gevraagd, hoe zij op de fractiekamer van het CDA terecht waren gekomen en te horen gekregen dat de beide coalitiepartners waren verdwaald.

mei_li_vos.jpgVolgens Mei Li Vos (foto) is het verhaal anders dan gesuggereerd. ‘Paul en ik zijn inderdaad verdwaald in de krochten van de kamer.’ Volgens haar was dat in een tijd dat ze nog niet de weg wist in het gebouw. ‘Op een gegeven moment stonden we ineens bij de CDA fractiekamer. Boze tongen beweren ook dat ze in eerste instantie vertelden eigenlijk op zoek te zijn naar het fietsenhok.

Hoewel Tang en Vos er betrekkelijk luchtig over doen, wordt het verhaal door hen glashard ontkend. Ze waren weliswaar op de plaats van het ‘gebeuren’, maar deden daar naar eigen zeggen niets waar aanstoot aan kon worden genomen. Zelfs niet door de ChristenUnie, zo voegen zij daar stellig aan toe. Mei Li Vos vertelt in wat smeuïge details verder over haar ontdekkingstocht in de CDA fractie-kamer: ‘daar hebben ze bijbels, ontdekte ik (Vos) toen ik er verdwaalde.  Waar ook agressieve teksten in staan. Maar ook hele lieve teksten, over elkaar de rechterwang toekeren als je op de linkerwang geslagen wordt. En wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet. Dat zijn zo van die Joods-Christelijke waarden die Wilders zo graag verdedigt. En verder voor wie het weten wil, ik ben vervolgens in alle vroomheid huiswaarts gekeerd. Ik ben wel gek, maar niet zo gek.”  Lief meisje hé?

Persoonlijk ken ik de Tweede Kamer best goed en ik weet dat je niet zomaar op de fractiekamer van het CDA uitkomt. Van zomaar verdwalen is volgens mij dan ook geen sprake, want uit het raam kijk je uit op de binnenplaatst en zie je het oude ministerie van koloniën waar de PvdA fractie nu zetelt. Daarnaast heb je als lid van een andere fractie niks te zoeken daar in het hol van de christelijke leeuw. Het was natuurlijk wel best spannend, zo met zijn tweetjes verdwaald en elkaar vindend in het CDA clubhuis.

Als ik dit plaats bij de fietsenhokaffaire van de Nijmeegse PvdA wethouder Paul Depla en de VVD-er Jolanda van Veluw, dan is het toch maar behelpen met de roddel in Purmerend. Verder dan verbaliseert worden voor te hard rijden op een dijkje (Berent Daan) en het ontduiken van de leerplichtwet (Jos Lutz) komen we niet. Oké, ik geef toe het zijn wel twee lokale PvdA-ers die er de krantenkoppen mee halen. Andere partijen in Purmerend laten het er in dat in publicitair opzicht lelijk bij zitten.

Het zal wel weer moeten komen van de nieuwe partijen straks in Purmerend. Ik denk dan aan de lokale vertegenwoordigers van de Partij Voor de Vrijheid en Trots op Nederland.
rita verdonk.jpgDe boegbeelden Rita Verdonk (foto) en Geert Wilders moeten toch in staat geacht worden om een goed regeringspaar te vormen. Dat moet in Purmerend toch ook zijn consequenties hebben.

Nu alleen nog even met zijn allen ‘verdwalen’ fantaseer ik. Dat zou opluchten en voorpagina nieuws opleveren.

Column artikelen