HomeNieuwsAlgemeen BestuurElly Vos ontvangt Gouden Purmerender

Elly Vos ontvangt Gouden Purmerender

ellyvos20nov
Elly Vos en Jan Prinsen hebben tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Purmerend de Gouden Purmerender gekregen voor hun bijzondere verdiensten voor de stad. Burgemeester Don Bijl reikte de waarderingsspelden uit in theater De Purmaryn.

Elly Vos, vooral bekend als een van de oprichters en jarenlang lijsttrekker van Stadspartij Purmerenden bovendien ere-lid , heeft zich gedurende een lange periode buitengewoon ingezet voor de Purmerendse samenleving en is maatschappelijk zeer betrokken en bewogen. Zij bepleit belangen van, en zet zich in voor mensen en groepen die niet in staat zijn dit zelf te doen. Daarnaast is ze onder meer bestuurslid van Caritas.

De nieuwe lijsttrekker van de Stadspartij Mario Hegger was één van de eersten die Elly Vos mocht feliciteren met de Gouden Purmerender. Hij liet daarbij weten dat het zeker terecht is dat zij deze speld krijgt om haar tomeloze inzet voor de zwakkeren in de Purmerendse maatschappij en daar nog zeker ook nu mee bezig is.

Elly Vos is ook secretaris van het Platform Toegankelijkheid. Een door de gemeente ingestelde adviesgroep, die gevraagd en ongevraagd de gemeente adviseert over het aanbrengen van verbeteringen in en aan de openbare weg en gebouwen zodat ze beter begaanbaar zijn voor gehandicapten.

Markant en veelzeggend  was het dat Elly Vos en de voorzitter van het platform Wim Hoogterp (drager van de Zilveren Pumrerender) tijdens de receptie al weer aan volgende verbeteringen werkten. Het ging daarbij met name  over het niet aanleggen van een looproute voor gehandicapten op de Koemarkt. Zij gaan daar aankomende week nog met wethouder Hans Krieger over spreken.

Jan Prinsen is voorzitter van de kerngroep Purmer-Noord en van de werkgroep Kleur en Fleur. Hij is het creatieve en uitvoerende brein achter de wandborden op muren van woningen en gestapelde bouw in heel Purmerend. Bovendien zet hij zich in voor een grotere leefbaarheid in de wijk Purmer-Noord, is hij mantelzorger en staat hij altijd klaar voor zijn medemens.

Algemeen Bestuur artikelen