HomeNieuwsAlgemeen BestuurEinde aan onzekerheid over burgemeesterschap Leen Verbeek

Einde aan onzekerheid over burgemeesterschap Leen Verbeek

leen verbeek (klein).jpg
Eindelijk is er een einde gekomen aan de onzekerheid over het aanblijven als burgemeester van Purmerend van Leen Verbeek. Na zijn plotselinge (niet gelukte) kandidatuur voor het burgemeesterschap van Eindhoven begin dit jaar, was het de Stadspartij wel duidelijk dat Verbeek actief op zoek was naar een nieuwe uitdaging. De vraag was alleen wanneer zal hem die uitdaging bereiken.

Verbeek heeft er na zijn Eindhovens avontuur steeds geen misverstand over laten bestaan dat hij bij het langskomen van een zeer uitdagende functie hij hierop in zou gaan. In vergelijk en gelet op de schaal van Purmerend doen die mogelijkheden zich dus legio voor.Ook was al enige tijd duidelijk merkbaar dat Leen Verbeek het burgemeesterschap van Purmerend ook gebruikte om zich zowel regionaal als nationaal, als niet onverdienstelijk bestuurder te profileren.

Voor zowel Leen Verbeek als Purmerend komt deze bijzondere mogelijkheid, om aan de ambities van Verbeek en de groeiende onzekerheid voor Purmerend een goed einde te geven, op het goede moment. De Provincie Flevoland  heeft  Leen Verbeek  voorgedragen als Commissaris van de Koningin. Dit hebben de Provinciale Staten van Flevoland donderdagavond 2 oktober jl. besloten. Leen Verbeek is sinds 2003 burgemeester van Purmerend, april 2009 eindigt zijn ambtstermijn. Naar verwachting zal hij nog dit jaar vertrekken uit Purmerend. Een commissaris van de Koningin is voorzitter van het College van Gedeputeerde Staten en van Provinciale Staten van een provincie. Hij is als daarmee ook het gezicht van het bestuur van de provincie.

 ZIE OOK:

 

 

Algemeen Bestuur artikelen