HomeNieuwsColumnDommer en dommer

Dommer en dommer

dom
Zomaar een stukje tekst uit een persbericht.
Coming Out Dag is een idee uit de Beleidsvisie die vorig jaar door de gezamenlijke holebi/transgenderorganisaties is opgesteld. Het beleidsstuk werd namens hen door initiatiefnemers COC Nederland en Movisie aan het kabinet aangeboden. Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de holebi-jongeren moeite heeft met ‘uit de kast komen’ ofwel coming out dus. Daarom organiseerde het COC op 11 oktober a.s. door het hele land activiteiten om de acceptatie van homoseksualiteit te bevorderen.’

Ik zapte wat door de netten en kwam PowNews tegen. Iets waar GeenStijl achter zit begrijp ik van mijn nog experimenterende kinderen. Dat ik dat niet van mezelf weet klopt wel want PowNews is niet in de eerste plaats voor mij lees ik op hun website.
‘PowNews, het Nieuws Uur, maar dan in een kwartier. Volledig toegesneden op de NED 3 doelgroep, want die hebben totaal andere interesses dan Carel Kuyl. In dit dagelijks live-programma krijgt de kijker het nieuws zoals hij of zij dit gewend is van GeenStijl. PowNews moet emotie oproepen. Je loopt ermee weg, of je haalt je neus ervoor op. Een middenweg bestaat niet. PowNews is niet politiek correct en zal minimaal eens per week stof moeten doen opwaaien.’ (Wie is die Carel Kuyl vraag ik me af)

PowNews bracht het nieuws over Coming Out Dag echt heel apart en zonder vooroordelen; maar niet heus.
Aan Nederlanders met een dubbel paspoort -Marokkaans- om precies te zijn werd hun mening gevraagd over Coming Out Dag. Deze journalistieke aanpak met driedubbele ranzige bodem leverde de gewenste antwoorden van en voor de potentiële poten en Marokkanen rammers op.
Nederlands-Marokkaanse jongens, waarvan bekend is dat ze op homo-sexualiteit zo stevig afgegeven dat er wel wat anders aan de hand moet zijn, spuugden in koor op die ‘viezeriken’.  Opvallend was ook het slechte Nederlands van de hier geboren jonge Nederlands-Marokkaanse jongens.
Eén maakte het wel heel dom en bont. Hij vond dat die homo’s maar moesten oprotten naar hun eigen land. Hoe lachwekkend die opmerking op het eerste gezicht ook is, de opmerking van de jongen is ook schokkend omdat die niet alleen aangeeft hoe dom hij is, maar ook in welk slecht gezelschap hij gewoonlijk verkeert. Daar leert hij dus niets van. Geen goed Nederlands maar ook geen redelijke verstandelijke ontwikkeling.

In Duitsland heeft iemand daarover onlangs een boek geschreven. Thilo Sarrazin heet de beste man. Hij betoogt in zijn boek dat als dit zo doorgaat Duitsland dommer en dommer gaat worden. Ik volsta er mee naar de discussie erover te verwijzen die deze man in Duitsland momenteel teweeg brengt. Eén waarschuwing vooraf, ga niet af op wat de Nederlandse journalistiek er van maakt. Ik was eerst sceptisch wat de man betreft totdat ik merkte dat de Nederlandse journalistiek er al kromvertalend naar eigen subjectief inzicht mee omgaat en ons maar wat op de mouw spelt. Iemand die de effectiefste weg tussen (naar Nederlandse begrippen vertaald) ‘linkse hobby’s en rechtse hobby’s probeert te wijzen, blijkt in Nederland op weinig realisme en journalistiek verstand te kunnen rekenen.

Toen hij in het algemeen opmerkte dat de genen van diverse volkeren met elkaar overeenstemmen en dat per ongeluk verder toesneed op het joodse volk Alle Juden teilen ein bestimmtes Gen’, was het Hek van de Dam en werd de Jodenvervolging er bijgehaald. Sarrazin was een fascist werd er door zijn zogenaamd correcte tegenstanders betoogd. Een soort heksengericht ontstond er door in Duitsland en ook in de Nederlandse pers. Dit deed me meteen denken aan wat Dick Swaab ooit overkwam toen hij het twintig jaar geleden had over zijn constatering dat de hersenen van homoseksuele en heteroseksuele mannen van elkaar verschillen.

Ook PowNews interesseert de journalistieke ethiek geen barst constateerde ik, laat staan dat hun nieuws maatschappelijke betrokkenheid bevat. Het onderbuik kietelende nieuwtje voor de Nederlandse hordemens binnenhalen en doorgegeven, daar gaat het helaas bij steeds meer nieuwsmedia slechts om.
Nederland wordt zo dommer en dommer. PowNews en dergelijke, inderdaad om je neus voor op te halen.

Column artikelen